Αυτό το πιάτο θα δώσει την απόλυτη γιορτινή νότα στο τραπέζι σου! Οι γλυκοπατάτες στο φούρνο με μυρωδικά ταιριάζουν ιδανικά με το ψητό κρέας και βέβαια με τη γαλοπούλα.

Υλικά:
2 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σαν τηγανιτές πατάτες
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν λίγο ακόμα για μετά
1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα αντιικολλητικό ταψί.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά
Ψήνουμε για 25 έως 30 λεπτά στο φούρνο ή μέχρι να μαλακώσουν.
Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο καλυμμένο με λαδόκολλα, περιχύνουμε με λίγο ακομα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/