Η επιτυχία μπορεί να είναι συνισταμένη πολλών διαφορετικών παραγόντων αλλά, όπως φαίνεται, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι -και φυσικά οι επιτυχημένες γυναίκες- έχουν κοινά.

Να τα πιο βασικά:

1. Ξυπνούν νωρίς.
Μπορεί να λατρεύουν τον ύπνο όσο κι εσύ, όμως ξυπνούν καθημερινά νωρίς και είναι παραγωγικές πριν πολλοί από τους συναδέλφους τους σηκωθούν καν από το κρεβάτι.

2. Είναι απαιτητικές.
Ξέρουν, ωστόσο, να σέβονται τα όρια καθενός από τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφονται, είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο.

3. Είναι ευγενικές.
Και κερδίζουν τις εντυπώσεις από την πρώτη γνωριμία.

4. Δεν δίνουν υπερβολική σημασία στη γνώμη των άλλων.
Δεν φοβούνται να μην είναι αρεστές σε κάποιους, ούτε να υποστηρίξουν τη θέση τους, ακόμα κι αν ξέρουν ότι αυτή θα ενοχλήσει.

5. Χρησιμοποιούν σωστά τη γλώσσα του σώματος.
Και φυσικά ξέρουν να χειρίζονται άψογα τόσο τον προφορικό όσο και τον γραπτό λόγο.

6. Δεν σταματούν να μαθαίνουν.
Επιδιώκουν να γίνονται καλύτερες στη δουλειά τους αλλά και να αποκτούν νέες γνώσεις άσχετες με το επαγγελματικό τους αντικείμενο. Και φυσικά διαβάζουν βιβλία.

7. Κάνουν σωστή διαχείριση των οικονομικών τους.
Άσχετα με το εισόδημά τους.

8. Δεν διστάζουν να δώσουν τα εύσημα στους συνεργάτες τους.
Ξέρουν ότι μια καλή ομάδα είναι βασική προϋπόθεση της επιτυχίας ενώ αναγνωρίζουν - κατά πρόσωπο αλλά και δημόσια- τη δουλειά των συνεργατών τους, επιβραβεύοντας κάθε έναν ξεχωριστά.

9. Ξεχωρίζουν την προσωπική τους ζωή από την επαγγελματική
Και προσπαθούν να είναι εξίσου καλές σε όλους τους ρόλους τους.

10. Προσέχουν το σώμα τους, χωρίς να γίνονται εμμονικές με αυτό.
Αναγνωρίζουν τη σημασία της ισορροπίας στη διατροφή τους και τα ευεργετικά οφέλη της άσκησης, ωστόσο ξέρουν επίσης να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής, μία από τις οποίες είναι σίγουρα το φαγητό!