Είσαι μονίμως κουρασμένη; Δεν σου αρέσει το σώμα σου; Δεν νιώθεις ευτυχισμένη; Το 2017 μπορείς να αρχίσεις να αλλάζεις τη ζωή σου αλλάζοντας κάποιες από τις καθημερινές σου συνήθειες και υιοθετώντας μερικές νέες.

1. Ασκήσου
Η συστηματική άσκηση δεν βελτιώνει μόνο την υγεία και το σώμα σου, αλλά και τη διάθεσή σου. Παράλληλα, το να γραφτείς σε κάποιο γυμναστήριο, να αρχίσεις να τρέχεις στο πάρκο της γειτονιάς σου ή να ξεκινήσεις μαθήματα χορού θα σου δώσει πολλές ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, βγάζοντάς σε από τα ρουτίνα της κοινωνικής σου ζωής.

2. Κοιμήσου αρκετά
Αλλά μην κολλάς στους αριθμούς: 6 ώρες ύπνου μπορεί να είναι αρκετές για κάποιον, τη στιγμή που κάποιος άλλος μπορεί να χρειάζεται 9 για να νιώθει ξεκούραστος και γεμάτος ενέργεια.

3. Κάνε προληπτικές εξετάσεις
Πότε έκανες τελευταία φορά γενικές εξετάσεις αίματος; Ακόμα κι αν δεν σου αρέσουν οι γιατροί (ή, μάλλον, ειδικά αν δεν σου αρέσουν οι γιατροί), μην αμελείς τον προληπτικό έλεγχο!

4. Βρες χρόνο για να ηρεμείς πνευματικά
Όλοι έχουμε πλέον ένα σχεδόν ασφυκτικό 24ωρο, ωστόσο είναι σημαντικό μέσα σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις να βρίσκουμε χρόνο για εμάς, χρόνο για να χαλαρώσουμε και να αποσυμπιεστούμε - έστω και λίγο, αλλά καθημερινά.

5. Χαμογέλα
Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι χαμογελούν 40-50 φορές την ημέρα, τη στιγμή που ο μέσος όρος είναι 20 φορές. Οπότε, χαμογέλα όσο πιο συχνά μπορείς!

6. Φάε περισσότερα μη επεξεργασμένα τρόφιμα
Και λιγότερα επεξεργασμένα. Κυρίως προσπάθησε να αποφύγεις τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη και βάλε στόχο να τρως κάθε μέρα λίγα περισσότερα λαχανικά.

7. Κόψε ή περιόρισε πράγματα που ξέρεις ότι σου κάνουν κακό
Μπορεί να είναι το κάπνισμα, μπορεί να είναι το συναισθηματικό φαγητό, μπορεί να είναι και μια «ανθυγιεινή» ερωτική σχέση ή η συναναστροφή με τοξικούς ανθρώπους στον χώρο της δουλειάς ή της παρέας σου. Βρες τις δικές σου κακές συνήθειες και καταπολέμησέ τες!

8. Νιώσε ευγνωμοσύνη
Αναγνώρισε όσα έχεις και όσα πάνε καλά στη ζωή σου, και εκτίμησέ τα. Δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσεις τα πάντα, μπορείς όμως να νιώθεις σαν να έχεις τα πάντα.