10 μέρες για τα Χριστούγεννα! Απίστευτο! Νιώθω σαν μικρό παιδί. Ανυπομονώ σαν μικρό παιδί. Μα τι μου συμβαίνει;

Αυτές τις μέρες θα σου μιλάω μόνο για τα Χριστούγεννα, λοιπόν. Και σήμερα θα σου αποκαλύψω τις 5 αγαπημένες μου χριστουγεννιάτικες ταινίες. Κάποιες σίγουρα τις έχεις δει, κάποιες μπορεί και να σου έχουν ξεφύγει. Σε κάθε περίπτωση, σου προτείνω να τις (ξανα)δεις οπωσδήποτε!

 

1. Μόνος στο σπίτι (Home Alone)
Εντάξει, είναι η πιο κλασική ίσως χριστουγεννιάτικη ταινία της δεκαετίας του ’90. Όσες φορές κι αν τη δεις, δεν τη βαριέσαι και πάντα γελάς! Εγώ πάντως αυτό παθαίνω!

 

2. Love Actually
Η συγκεκριμένη ταινία είναι τόσο ωραία που έχει καταφέρει να μη θεωρείται χριστουγεννιάτικη, αλλά μία από τις πιο ρομαντικές ταινίες που μπορεί να δει κανείς όλο τον χρόνο. Δεν πιστεύω να μην την έχεις δει, ε;

 

3. Το τανγκό των Χριστουγέννων
Μια πραγματικά υπέροχη ελληνική ταινία και μια εξίσου υπέροχη ιστορία αγάπης που πραγματικά σε κερδίζει όχι μόνο χάρη στους εξαιρετικούς ηθοποιούς, αλλά και στη μαγική μουσική της (εκτός από το τραγούδι των τίτλων, είναι πραγματικά καταπληκτικά και τα ορχηστρικά κομμάτια που έχουν ντύσει όλη την ταινία!).

 

4. Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (A christmas carol)
Βασισμένη στο διάσημο βιβλίο του Τσαρλς Ντίκενς, η ταινία διηγείται την ιστορία του αθεράπευτου τσιγκούνη Σκρουτζ που την παραμονή των Χριστουγέννων δέχεται την επίσκεψη τριών πνευμάτων, τα οποία τον παίρνουν μαζί τους σε ένα ταξίδι στον χρόνο και του αλλάζουν τη ζωή. Αν δεν την έχεις δει, σου την προτείνω ανεπιφύλακτα!

 

5. Ψυχρά κι Ανάποδα (Frozen)
Άλλη μια μεταφορά, αυτή τη φορά ενός παραμυθιού, της «Βασίλισσας του χιονιού», του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Κινούμενα σχέδια με την υπογραφή της Disney, δηλαδή εξασφαλισμένη μαγεία!