Ακόμα κι αν έχεις όλα τα προσόντα για μια δουλειά, η εντύπωση που θα κάνεις στον συνομιλητή σου κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής συνέντευξης είναι που τελικά θα σου εξασφαλίσει την επιτυχία.

Και αυτά είναι όλα όσα πρέπει να προσέξεις:


Πήγαινε διαβασμένη
Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να δείξεις πραγματικό ενδιαφέρον για τη δουλειά για την οποία είσαι υποψήφια. Και το να γνωρίζεις (σχεδόν) τα πάντα για το project και την εταιρία είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ενδιαφέρεσαι.


Κάνε πρόβα
Ζήτα από τη μαμά σου, το αγόρι σου ή την κολλητή σου να προβάρετε κάποιες από τις SOS ερωτήσεις, ώστε να είσαι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη για αυτές.


Ντύσου σωστά
Και, όταν λέμε σωστά, εννοούμε κατάλληλα για τη συγκεκριμένη δουλειά. Αλλιώς θα ντυθείς για να περάσεις από συνέντευξη για μία τράπεζα και αλλιώς για ένα περιοδικό Μόδας. Φρόντισε να έχεις ετοιμάσει το outfit από την προηγούμενη μέρα. Αφού ντυθείς, κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη και αφαίρεσε (ή αντικατάστησε με κάτι ηπιότερο) ό,τι σου τραβήξει πρώτα την προσοχή. Ξέχνα εντελώς τα αξεσουάρ, δώσε σημασία στις λεπτομέρειες (για παράδειγμα, στα καθαρά παπούτσια) και, σε καμία περίπτωση, μην είσαι underdressed.


Πήγαινε στην ώρα σου
Δηλαδή 5-10 λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού. Φρόντισε, ωστόσο, να έχεις φτάσει στο σημείο ακόμα πιο νωρίς, ώστε να έχεις προλάβει να χαλαρώσεις έξω από το κτίριο και να μπεις μέσα ήρεμη και συγκεντρωμένη.


Να είσαι ο εαυτός σου
Μην προσπαθήσεις να εντυπωσιάσεις τον συνομιλητή σου με πράγματα που δεν «είσαι εσύ». Προσπάθησε να είσαι άνετη, φιλική, ειλικρινής και δώσε σημασία στη στάση του σώματός σου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.


Άκου καλά τις ερωτήσεις
Και μη βιάζεσαι να απαντήσεις αν ο συνομιλητής σου δεν έχει ολοκληρώσει.


Ρώτα κι εσύ
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι υποψήφιοι που κάνουν ερωτήσεις είναι τελικά αυτοί που καταφέρνουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Ακόμα κι αν στη συζήτηση σου δοθούν σχεδόν όλες οι πληροφορίες που σε ενδιαφέρουν, πρέπει να κάνεις κάποιες ερωτήσεις. Φρόντισε να έχεις προετοιμάσει μερικές.