Η νέα χρονιά ξεκίνησε και φυσικά ήρθε η ώρα να θέσουμε νέους στόχους. Η Δούκισσα έγραψε ήδη από χθες τους δικούς της. Εμείς σου δίνουμε λίγη ακόμα έμπνευση για τους δικούς σου.

1. Βάλε στη ζωή σου το διάβασμα – ένα βιβλίο το μήνα είναι ένας πολύ καλός πρώτος στόχος!

2. Πρόσεχε και, κυρίως, αποδέξου και αγάπησε το σώμα σου. Κάνε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου για μια πιο ισορροπημένη διατροφή.

3. Γίνε πιο αισιόδοξη και λιγότερο γκρινιάρα. Προσπάθησε να βλέπεις τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά και, όταν πιάνεις τον εαυτό σου να γκρινιάζει για κάτι ή να μιλάει αρνητικά για κάποιον, σταμάτα εκείνη τη στιγμή!

4. Μάθε να εκτιμάς όσα έχεις. Κοίτα για λίγο γύρω σου. Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσεις να είσαι αχάριστη;

5. Προσπάθησε να είσαι πιο ευγενική. Με τους συναδέλφους σου, με τους ξένους που συναντάς στο μετρό, με τον σερβιτόρο στο καφέ που συχνάζεις. Η θετική ενέργεια να θυμάσαι πως επιστρέφεται!

6. Πέρνα περισσότερο χρόνο με ανθρώπους που εκτιμάς και ξόδεψε λιγότερο χρόνο σε πράγματα που δεν έχουν σημασία.

7. Κόψε μία κακή συνήθεια. Είτε είναι το κάπνισμα, είτε είναι να λες ψέματα, είτε είναι να καθυστερείς στα ραντεβού σου, είτε είναι να τρως υπερβολικά όταν νιώθεις στενοχωρημένη ή όταν απλώς βαριέσαι. Βρες τη συνήθεια που, αν την κόψεις, θα γίνεις λίγο καλύτερη - και βάλε στόχο να τη σταματήσεις!

8. Κάνε αποταμίευση. 10 ευρώ το μήνα; 50 ευρώ το μήνα; 100 ευρώ το μήνα; Εσύ ξέρεις πόσα μπορείς. Αλλά σίγουρα μπορείς!

9. Προσπάθησε να είσαι χαρούμενη στη δουλειά σου. Βρες τρόπους για να κάνεις το αντικείμενό σου πιο ενδιαφέρον και γίνε πιο κοινωνική με τους συναδέλφους σου: Βγες μαζί τους και εκτός δουλειάς και μην μπλέκεσαι σε μικροπρεπείς ενδοεταιρικές ίντριγκες. Αν περνάς καλά στη δουλειά, θα είσαι συνολικά πολύ πιο ευτυχισμένη!

10. Υιοθέτησε ένα ζώο. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να γεμίσεις τη ζωή σου με αγάπη. Ακόμα το σκέφτεσαι;

 

Καλή χρονιά!