Έρευνες έχουν δείξει ότι παιδιά που έζησαν τον πρώτο χρόνο της ζωής τους σε ένα σπίτι με κατοικίδιο ανέπτυξαν πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Μάλιστα, η πιο πρόσφατη σχετική έρευνα, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο παιδιατρικό περιοδικό JAMA Pediatrics του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (ΑΜΑ), έδειξε ότι παιδιά που είχαν καθημερινή επαφή με ζώα τον πρώτο χρόνο της ζωής τους είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άσθμα μέχρι την ηλικία των 6 ετών (τη στιγμή που 50-80% των ασθματικών παιδιών εκδηλώνουν την ασθένεια πριν την ηλικία των 5 ετών).

Όμως, βασικά, ένα ζώο βοηθά το παιδί να γίνει πιο κοινωνικό, πιο υπεύθυνο και δοτικό, διδάσκοντάς του τη σημασία της φιλίας και των σχέσεων εμπιστοσύνης.

 

202405 R3L8T8D 650 jump by mc3a1ximo panc3a9s


Και ενώ είναι σίγουρο ότι ένα κατοικίδιο, ιδιαίτερα όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά, απαιτεί την τήρηση πολλών κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, αυτές οι φωτογραφίες θα ενισχύσουν την παραπάνω παραδοχή, υπενθυμίζοντάς μας ότι ο δεσμός αγάπης ανάμεσα σε ένα παιδί και έναν σκύλο είναι μοναδικός.

Και κάθε φορά συγκινητικός.

 

Plus: Αφιέρωσε 4 λεπτά από τον χρόνο σου για να δεις, πιο κάτω, το πολυβραβευμένο animation μικρού μήκους του Jacob Frey με τίτλο «ThePresent».

20 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι κάθε παιδί χρειάζεται έναν σκύλο

The Present: Η πολυβραβευμένη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων που αξίζει να δεις

Το «The Present» είναι βασισμένο στο εξίσου συγκινητικό στριπάκι του καλλιτέχνη Fabio Coala «Perfection».

perfecton strip the present