Έχεις σκεφτεί ποτέ πως πολλές φορές είσαι έξω για καφέ, ποτό ή φαγητό με την παρέα σου και, αντί να μιλάτε, ασχολείστε με τα κινητά σας; Χαζεύετε τα social media, chat-άρετε και γενικώς είστε «κολλημένοι» με το smartphone σας.

Μία νέα, λοιπόν, ελληνική εφαρμογή έρχεται να δώσει λίγο περισσότερο σασπένς στις εξόδους αυτές.

To CheckAround είναι το νέο free mobile app που σε βοηθάει να γνωριστείς με τον διπλανό σου. Τώρα, μπορούμε να ανακαλύψουμε τους γύρω μας μέσα από το smartphone μας, να μιλήσουμε μαζί τους και να γίνουμε μια μεγάλη παρέα με όσους μας ενδιαφέρουν. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε με όσους βρίσκονται στο ίδιο μέρος, την ίδια στιγμή. Ναι, θα καταφέρεις να βρεις και τον όμορφο μελαχρινό που κάθεται στην άλλη γωνία του μπαρ. Έξυπνο;

Η επικοινωνία γίνεται μέσα από το chat της εφαρμογής. Ο χρήστης μπορεί να απαντήσει σε όποιον του μιλήσει, να τον απορρίψει ή να μιλήσει εκείνος πρώτος σε όποιον του κάνει «κλικ». Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με τον λογαριασμό που θα ανοίξουν απευθείας στο CheckAround.

Εναλλακτικά, συνδέονται άμεσα και γρήγορα μέσω Facebook, χωρίς να αποκαλύψουν το προφίλ τους στους άλλους, ενώ τίποτα δεν κοινοποιείται στον λογαριασμό τους. Αν θέλουν να συνεχίσουν την επικοινωνία με τα άτομα που γνώρισαν, μπορούν να συνεχίσουν μέσω της εφαρμογής, ακόμη και όταν θα έχει γυρίσει ο καθένας σπίτι του.

Εσύ ακόμα να πατήσεις το download;

 

checkaround2

 

Το CheckAround εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ο Δημήτρης και η Δώρα, και οι δύο προγραμματιστές. Χρειάστηκαν 10 μήνες σκληρής δουλειάς για να πάρει η ιδέα τους σάρκα και οστά.