Υλικά:
• 250 γρ βούτυρο
• 300 γρ ζάχαρη
• 4 αβγά
• 400 γραμμάρια γιαούρτι (2 κεσεδάκια)
• ξύσμα από 4 πορτοκάλια
• Χυμό από 2 πορτοκάλια
• 2 βανίλιες
• 500 γρ φαρίνα
• 1 κουταλάκι σόδα
Εκτέλεση
• Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
• Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
• Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
• Συνεχίζουμε με το γιαούρτι, το ξύσμα και τις βανίλιες ενώ χτυπάμε συνεχώς
• Τέλος προσθέτουμε -σιγά σιγά- το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 4 λεπτά.
• Καλύπτουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ ή 8 μικρές με βούτυρο και αλεύρι (αν έχεις αντικολλητικά σκεύη δεν χρειάζεται!).
• Ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για 50 περίπου λεπτά για τη μεγάλη φόρμα ή 18 λεπτά για τις μικρές
Extra tip: Προαιρετικά, ολοκληρώνουμε το κέικ με γλάσο της αρεσκείας μας.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/