Θέλεις ένα κέρασμα για τους καλεσμένους στο σπίτι; Θέλεις ένα επιδόρπιο που διατηρείται στο ψυγείο όλη την εβδομάδα; Θέλεις απλώς να φτιάξεις κάτι γλυκό αυτό το Σαββατοκύριακο;

Χρειάζονται μόλις 3 υλικά για αυτά τα πανεύκολα και λαχταριστά τρουφάκια!

Υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400  γρ.)
3 κουταλιές της σούπας κακάο (30 γρ)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 φακελάκι τρούφα για επικάλυψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το ζαχαρούχο, το κακάο και το βούτυρο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.  Ανακατεύουμε συνεχώς περίπου για 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει το μίγμα και να ξεκολλάει από τον πάτο.
Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον μια ώρα. Στη συνέχεια πλάθουμε τα τρουφάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα για να κολλήσουν πάνω σε κάθε τρουφάκι. Διατηρούνται στο ψυγείο.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/