Υλικά
1 κιλό μήλα
4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κγ κανέλα
Μια χουφτα σταφίδες
Για το crumble
175 γρ βούτυρο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κγ κανέλα
110 γρ καστανή ζάχαρη
1 κούπα αμύγδαλα ωμά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας σε χοντρές φέτες. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την ζάχαρη, την κανέλα και τις σταφίδες, και τα ανακατεύουμε. Τα τοποθετούμε στο πυρέξ. Στο μίξερ, τοποθετούμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα και τα χτυπάμε μέχρι να μοιάζουν με χοντρά ψίχουλα. Στο τέλος ρίχνουμε και τα αμύγδαλα, και χτυπάμε λίγο, μέχρι να αλεστούν κι αυτά.
Τοποθετούμε το μείγμα του crumble πάνω στα μήλα, και πιέζουμε λίγο με τα χέρια να πάει παντού.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, και όταν βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε σε κομμάτια.
Tip: Προαιρετικά, σερβίρουμε με παγωτό βανίλια!
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/