Ταξίδια! Είτε είναι κοντινά, είτε είναι μακρινά, είναι πάντα υπέροχα. Θεωρώ βέβαια πως το πιο σημαντικό από όλα είναι να έχεις ΚΑΛΗ παρέα, γιατί αλλιώς, όπου και να πας, αποκλείεται να περάσεις καλά. Υπάρχουν πάντως και αυτοί που διασκεδάζουν ταξιδεύοντας μόνοι τους, αλλά προσωπικά δεν θα μπορέσω ποτέ ούτε να το καταλάβω αυτό αλλά ούτε και να το κάνω προφανώς...

Anyway! Εν όψει των πασχαλινών μας εξορμήσεων, είπα να συγκεντρώσω μερικά από τα πρακτικά tips που πάντα βρίσκω χρήσιμα όταν ταξιδεύω.

1. Αν το ταξίδι είναι αρκετές ώρες, παίρνω πάντα μαζί μου κάτι που θα χρησιμοποιήσω ως μαξιλάρι – πχ ένα «αφράτο» μπουφανάκι. Πολύ χρήσιμα είναι και τα ειδικά μαξιλαράκια στήριξης του αυχένα.

2. Ειδικά αν ταξιδεύω με πλοίο ή αεροπλάνο, φροντίζω πάντα να έχω μια έξτρα πασμίνα μέσα στην τσάντα μου, την οποία χρησιμοποιώ σαν κουβερτούλα σε περίπτωση που κρυώνω. Αλήθεια, γιατί κάνει πάντα ΤΟΣΟ ΚΡΥΟ στα πλοία;

3. Για να γλιτώσω χώρο από τη βαλίτσα μου, φοράω πάντα τα πιο ογκώδη (αλλά άνετα) παπούτσια στο ταξίδι. Αν πρόκειται να πάρεις μαζί σου για παράδειγμα ένα ζευγάρι φλατ μποτάκια και ένα ζευγάρι αθλητικά, φόρεσε στο ταξίδι τα μποτάκια. Αν πρόκειται να πάρεις αθλητικά και σαγιονάρες, φόρεσε τα αθλητικά!

4. Όταν ταξιδεύω αεροπορικώς μόνο με χειραποσκευή, παίρνω μαζί μου, αντί για τα κανονικά προϊόντα, δειγματάκια από σαμπουάν, οδοντόκρεμες, κρέμες σώματος κλπ. Δυστυχώς, έπαθα και έμαθα, αφού μου έχει τύχει να μου... κατασχέσουν διάφορα προϊόντα στον έλεγχο (στις χειραποσκευές υπάρχει το όριο των 100 ml ανά συσκευασία για οτιδήποτε σε υγρή ή ρευστή μορφή).

5. Παίρνω μαζί μου πάντα σνακ για το ταξίδι. Διαφορετικά, είναι σίγουρο πως όλο και κάτι (ανθυγιεινό) θα τσιμπήσω. Μια τέλεια επιλογή είναι τοστ με ταχίνι και μέλι, που και δεν χρειάζεται ψυγείο και είναι πεντανόστιμο και με χορταίνει!