Υλικά
• 400 γρ κουβερτούρα
• 160 γρ βουτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 7 αυγά
• 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 160 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
• 2 βανίλιες
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
• βούτυρο και κακάο για τη φόρμα
Εκτέλεση
• Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο δυνατή θερμοκρασία που έχει.
• Λιώνουμε τη σοκολατα με το βούτυρο σε μπεν μαρί με προσοχή να μην ακουμπάει το σκεύος στο νερό που βράζει γιατί θα καεί η σοκολάτα.
• Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει.
• Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
• Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
• Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τον καφέ.
• Βουτυρώνουμε το ταψί του κέικ και στη συνέχεια το καλύπτουμε με λίγο κακάο (δεν χρησιμοποιούμε αλεύρι για να μην είναι άσπρο εξωτερικά μόλις το ξεφορμάρουμε).
• Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα του κέικ.
• Μόλις σβήσει η λυχνία του φούρνου, δηλαδή έχει φτάσει στο μάξιμουμ της θερμοκρασίας, βάζουμε το κέικ μέσα στο φούρνο, αμέσως τον σβήνουμε, κλείνουμε την πόρτα και αφήνουμε το κέικ εκεί για 15 λεπτά.
• Στη συνέχεια το βγάζουμε, το αφήνουμε για 20 λεπτά πάνω στο πάγκο της κουζίνας και ξεφορμάρουμε!
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/