Αν θέλεις το καθιστικό σου να δείχνει πιο μεγάλο αλλά και πιο στυλάτο, προσπάθησε να αποφύγεις αυτά τα λάθη στη διακόσμησή του:

1. Έχεις μόνο μία πηγή φωτός
Το φωτιστικό στο ταβάνι του δωματίου μπορεί να σου φαίνεται αρκετό, αλλά ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός στην ατμόσφαιρα ενός δωματίου. Μικρές επιπρόσθετες πηγές φωτός, όπως spots, επιτραπέζια ή επιδαπέζια φωτιστικά και διακόπτες dimmer θα αλλάξουν εντελώς τον χαρακτήρα και την αίσθηση του καθιστικού σου.

2. Έχεις τοποθετήσει λάθος τα κάδρα στους τοίχους
Αν έχεις αρκετά κάδρα, μην τα αφήνεις «διάσπαρτα» στους τοίχους του καθιστικού σου. Συγκέντρωσέ τα σε έναν, χωρίς να φοβηθείς ότι το στυλ ή το μέγεθος του ενός δεν ταιριάζει με αυτό ενός άλλου. Μια καλή ιδέα είναι επίσης να δημιουργήσεις ένα ράφι στο οποίο θα τοποθετήσεις όλες τις κορνίζες και τα κάδρα σου. Αν πάντως έχεις έναν μεγάλο πίνακα σε ένα τοίχο του καθιστικού, θυμήσου ότι το σωστό ύψος για να τον τοποθετήσεις είναι έτσι ώστε το κέντρο του να είναι περίπου στην ευθεία του ματιού σου όταν είσαι όρθια.

 

Coffee Table Four Corner

3. Έχεις επιλέξει κοντές κουρτίνες
Μη φοβηθείς να αφήσεις τις κουρτίνες σου να «σέρνονται» στο πάτωμα. Αφενός θα δώσουν στον χώρο μια πιο χαλαρή και μοντέρνα διάθεση και αφετέρου θα τον κάνουν να δείχνει πιο ψηλοτάβανος!

4. Δεν έχεις δώσει σημασία στο τραπεζάκι του καθιστικού
Η διακόσμηση του coffee table είναι το ίδιο σημαντική με την επιλογή του ίδιου του επίπλου. Θυμήσου τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να το κάνεις!