Όλα ξεκίνησαν όταν το μοντέλο Georgia Gibbs δημοσίευσε στο Instagram account του μια φωτογραφία μαζί με την καλύτερή της φίλη, Kate Wasley, που ασχολείται επίσης με το modeling και δουλεύει ως plus size μοντέλο. Σε λίγες ώρες, η φωτογραφία των δύο γυναικών με τα τόσο διαφορετικά σώματα έγινε viral, με αμέτρητους χρήστες να επιτίθενται στη Gibbs κατηγορώντας την πως έκανε photoshop στη φωτογραφία ώστε η ίδια να δείχνει πιο αδύνατη και η φίλη της πιο παχουλή.

Η επίμαχη φωτογραφία:

 

 

A post shared by GEORGIA MAE (@georgiagibbs_) on Jan 21, 2017 at 6:53pm PST

 

Οι δύο φίλες αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν κοινό λογαριασμό στο instagram, όπου, αναδημοσιεύοντας την παραπάνω φωτογραφία, εξήγησαν:
«Πώς άρχισαν όλα: Ανεβάσαμε αυτή τη φωτογραφία online, σαν δύο κολλητές που βγήκαν έξω το σαββατοκύριακο. Η φωτογραφία έγινε repost πάρα πολλές φορές και κάπου εκεί άρχισε η αντιπαράθεση. “Έκανες photoshop στον εαυτό σου για να δείχνεις πιο αδύνατη ή στη φίλη σου για να φαίνεται πιο εύσωμη, τι σόι φίλη είσαι εσύ;” ήταν ένα από τα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία. Και αυτό με πλήγωσε πραγματικά γιατί η Kate είναι η κολλητή μου, οπότε γιατί να έκανα ποτέ κάτι τέτοιο; Το γεγονός ότι μια απλή φωτογραφία δύο ανθρώπων έγινε viral απλώς και μόνο εξαιτίας των σωματότυπών τους με σόκαρε. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε τον λογαριασμό @any.body_co, γιατί πιστεύουμε ότι κανείς δεν θα έπρεπε καν να ασχολείται με το αν τα σώματά μας δείχνουν διαφορετικά. Εγώ απλώς βλέπω δύο γυναίκες σε αυτή τη φωτογραφία. Όχι μία “αδύνατη” και μια “με καμπύλες”. Ας σταματήσουμε να συγκρίνουμε τον κάθε άνθρωπο με τον διπλανό του και ας αποδεχθούμε κάθε άτομο ως όμορφο ακριβώς όπως είναι. #loveanyBODY».

Έτσι, τις τελευταίες μέρες ο λογαριασμός @any.body_co έχει γεμίσει με φωτογραφίες των δύο γυναικών, ενώ το hashtag #LoveAnyBody έχει ήδη, σε μερικές μόνο μέρες, εκατοντάδες posts.

 

 

Strong and not just physically. ??? #LoveAnyBODY #Strongwomen #SelfLove ? @chrismohen

A post shared by Any Body ? (@any.body_co) on Mar 18, 2017 at 6:05pm PDT