Στην εποχή των social media, η ευτυχία μπορεί εύκολα να παρερμηνευθεί ως η κατάσταση που ζουν όσοι «τα έχουν όλα», αλλά η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Να λοιπόν 3 συνήθειες που μοιράζονται σχεδόν όλοι οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι:

(Προσπαθούν) να είναι πάντα αισιόδοξοι

Η αισιοδοξία είναι ένα γνώρισμα του χαρακτήρα, ωστόσο δεν είναι απλώς «έμφυτη». Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν θετικά τη ζωή διώχνουν συνειδητά τις αρνητικές σκέψεις. Δεν είναι ότι δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες, απλώς τις αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο.

 

Βρίσκουν χρόνο για πράγματα που τους κάνουν χαρούμενους

Όσο σφιχτό κι αν είναι το πρόγραμμά τους, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι πάντα βρίσκουν τρόπο να χωρέσουν σε αυτό ασχολίες και ανθρώπους που αγαπούν. Και, όταν τελικά βρίσκουν χρόνο, τον απολαμβάνουν και δεν τον τρώνε γκρινιάζοντας για τα προβλήματά τους.

 

Είναι καλοπροαίρετοι

Η ενέργεια που καταναλώνει κανείς για να κάνει αρνητικές σκέψεις για τους άλλους δεν ξέρουμε αν με κάποιον συμπαντικό τρόπο επιστρέφεται, αλλά το σίγουρο είναι ότι χαλάει τη διάθεση πρωτίστως του «αποστολέα». Να λοιπόν μερικά από τα πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι χαρούμενοι άνθρωποι:

-Δεν κουτσομπολεύουν και δεν μιλάνε σχεδόν ποτέ αρνητικά για τους άλλους.

-Αποφεύγουν τους ανθρώπους που κουτσομπολεύουν και μιλούν αρνητικά για τους άλλους.

-Δεν ψάχνουν για δεύτερες σκέψεις και κρυμμένες προθέσεις. Αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε θετική συμπεριφορά ως τέτοια.

-Είναι χαμογελαστοί, ευγενικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν.