Υλικά:
-Μισό τσουρέκι κομμένο σε φέτες (6-7 φέτες)
-1 κούπα γάλα
-1 αβγό
-1 κουταλιά βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-1 -1,5 κούπα διάφορες μαρμελάδες (συνολικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το γάλα, το αβγό και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κόβουμε λεπτές φέτες το τσουρέκι και στρώνουμε τον πάτο σε μια φόρμα σιλικόνης ή σε μικρό ταψάκι για κέικ που έχουμε καλύψει με αλεύρι και βούτυρο.
Καλύπτουμε τα κενά με μικρότερα κομματάκια.
Περιχύνουμε με το 1/3 του μείγματος που έχουμε φτιάξει με το γάλα, το αβγό και το βούτυρο.
Απλώνουμε πάνω τους μαρμελάδα.
Επαναλαμβάνουμε μια ακόμα φορά την ίδια διαδικασία.
Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι τσουρέκι το οποίο περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να ρουφήξει όλο το μείγμα και να ομογενοποιηθεί.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Ενδιάμεσα πιθανόν να χρειαστεί να το σκεπάσουμε. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε δίσκο.
Καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας. (Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για γλάσο σοκολάτας)
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/