Υλικά (για 10 τεμάχια)
1 κούπα νιφάδες βρώμης
½ κούπα λιναρόσπορο αλεσμένο
½ κούπα φυστικοβούτυρο (ή ταχίνι)
½ κούπα σταγόνες κουβερτούρας
1 κουταλιά μέλι
2 κουταλιές κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές νερό
Για την επικάλυψη: Λίγο ακόμα κακάο, κανέλα ή τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση:
Ρίξε όλα τα υλικά εκτός από το νερό σε ένα μπολ και ανακάτεψε. Πρόσθεσε λίγο λίγο (μισή κουταλιά κάθε φορά) το νερό, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Με το χέρι σου, πλάσε μπαλίτσες από το μείγμα και τοποθέτησέ τες σε ένα γυάλινο τάπερ (ή ό,τι σκεύος προτιμάς).
Βάλε το σκέυος στο ψυγείο (στη συντήρηση) για 15-20 λεπτά, για να σφίξει το μείγμα.
Σε ένα μπολ ρίξε λίγο κακάο και λίγη κανέλα. Σε ένα άλλο, ρίξε τριμμένη καρύδα. Βγάλε τις μπουκίτσες από το ψυγείο και βούτα μερικές στο μπολ με το κακάο και την κανέλα και μερικές στην τριμμένη καρύδας. Αν θέλεις, άσε μερικές μπουκίτσες χωρίς topping!