Αν ψάχνεις για ένα δροσερό αλλά πολύ γευστικό γλυκό για το πασχαλινό τραπέζι, τότε αυτό το υπέροχο τσιζκέικ με κρέμα τυριών, φράουλες και επικάλυψη από βελούδινη σοκολάτα είναι η καλύτερη επιλογή!

Υλικά:

Για τη βάση
• 1 κουτί (250 γρ.) μπισκότα τύπου digestive
• 50 γρ. βούτυρο
• 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για την κρέμα σοκολάτας
• 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι
• 225 γρ. σοκολάτα 50%-55% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια

Για την κρέμα φράουλας
• 400 γρ. φράουλες (εκ των οποίων 200 γρ. τα κάνουμε πουρέ)
• 120 γρ. ζάχαρη
• 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
• 4 φύλλα ζελατίνης
• 175 γρ. τυρί κρέμα
• 250 γρ. μασκαρπόνε
• 1 βανίλια
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ (δηλαδή ξύσμα από ένα λάιμ)

 

chocolate and strawberry cheesecake

 

Εκτέλεση:

Για τη βάση
• Χτυπάμε πολύ καλά στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
• Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
• Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο.
• Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
• Όταν το μείγμα πάρει τη μορφή βρεγμένης άμμου αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γρ. σοκολάτα.
• Συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να πάει παντού.
• Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση μιας φόρμας με τη βοήθεια ενός ποτηριού.
• Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει το μπισκότο, για 15-20 λεπτά.

Για την κρέμα σοκολάτας
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
• Τη μεταφέρουμε σε άλλο καθαρό σκεύος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.

Για την κρέμα φράουλας
• Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
• Πλένουμε τις φράουλες.
• Τις μισές τις κόβουμε στη μέση.
• Χτυπάμε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ με το χυμό λάιμ και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
• Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το μασκαρπόνε, τη βανίλια και το ξύσμα λάιμ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
• Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σφίξει και στη συνέχεια την αναμειγνύουμε με την κρέμα των τυριών και τον πουρέ φράουλας.
• Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό τηγάνι και ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει.
• Στη συνέχεια την ανακατεύουμε με την κρέμα φράουλας.
• Παίρνουμε το ταψί με το τσέρκι και τοποθετούμε τις κομμένες φράουλες στις άκρες.
• Στη συνέχεια ρίχνουμε προσεκτικά την κρέμα φράουλα και τέλος την κρέμα σοκολάτας.
• Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον η ιδανικά για όλη τη νύχτα.
• Πριν το σερβίρισμα αφαιρούμε το τσέρκι αργά και προσεκτικά και διακοσμούμε με φράουλες.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/