Αν ψάχνεις για μια διαφορετική συνταγή ζυμαρικών, που μπορεί να συνοδεύσει ακόμα και τις μέρες τις πιο προσεκτικής διατροφής σου αλλά να παραμένει λαχταριστή, σου προτείνουμε αυτό το πιάτο με πένες, μανιτάρια και μπρόκολο.

Υλικά:
2 φλυτζάνια πένες ολικής άλεσης
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (στο multi)
3 φλυτζάνια μπρόκολο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 φλυτζάνι μανιτάρια (κονσέρβα)
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
προαιρετικά: λίγη κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση:
Βράσε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από τον ενδεδειγμένο χρόνο βρασμού. Στα τελευταία δύο λεπτά βρασμού πρόσθεσε το μπρόκολο. Σούρωσε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Άφησε να σωταριστεί για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια πρόσθεσε τα μανιτάρια. Άφησε κι αυτά να σωταριστούν για λίγο και στη συνέχεια πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και ρίξε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και το μπρόκολο. Πρόσθεσε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και, προαιρετικά, λίγη κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών. Άφησε να πάρει μια βράση και κατέβασε από τη φωτιά, ρίχνοντας αμέσως τριμμένη παρμεζάνα. Σέρβιρε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.