Η σημερινή συνταγή είναι τέλεια για το brunch του Σαββατοκύριακου αλλά μπορείς να την απολαμβάνεις και κάθε μέρα γιατί τα συγκεκριμένα pancakes δεν τηγανίζονται! Ψήνονται στο φούρνο και άρα μπορείς να τα διατηρήσεις σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο μέχρι και μια εβδομάδα.

Τα υλικά είναι πολύ απλά και η διαφορά με τα κοινά pancakes είναι ότι αποφεύγοντας το τηγάνισμα μειώνουμε πολύ τις «κακές» θερμίδες! Χρησιμοποιώντας βρώμη και το ταχίνι που είναι super food φτιάχνεις ένα καταπληκτικό boost για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με full-ενέργεια!

Τip: Για να πετύχει η συνταγή οι μπανάνες θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε πολύ ώριμες!

Υλικά:
• 2 ώριμες μπανάνες
• 100 γρ βρώμη
• 50 γρ ταχίνι
• 20 ml νερό

Για το γαρνίρισμα
• 100 γρ ταχίνι με κακάο
• 4-5 φρέσκες φράουλες

Εκτέλεση:
• Χτυπάμε τη βρώμη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει αλεύρι.
• Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι (μέχρι να γίνουν πουρές). Αν θέλουμε τις περνάμε και από το μπλέντερ για να κάνουμε πιο λείο τον πουρέ.
• Προσθέτουμε στο μπολ τις μπανάνες με το αλεύρι βρώμης και το ταχίνι και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το νερό για να κάνουμε πιο παχύρρευστο το μείγμα.
• Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και μοιράζουμε το μείγμα σε τέσσερις μερίδες φτιάχνοντας 4 pancakes. Με την κάτω πλευρά από ένα κουτάλι τα απλώνουμε καλά, δίνοντας το στρογγυλό σχήμα που θέλουμε.
• Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
• Τέλος, βγάζουμε από το φούρνο και στήνουμε το πιάτο απλώνοντας ταχίνι με κακάο πάνω σε κάθε pancake.
• Γαρνίρουμε με φράουλες και σερβίρουμε.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/