Μέσα από τη δουλειά μου έχω δουλέψει με πολλούς επαγγελματίες φωτογράφους και έχω φωτογραφηθεί αμέτρητες φορές. Όχι, δεν βγαίνω πάντα ωραία, πίστεψέ με, αλλά η αλήθεια είναι ότι με τα χρόνια έχω μάθει μερικές τεχνικές για να ποζάρω πιο σωστά!

Να λοιπόν οι συμβουλές μου αν θέλεις κι εσύ να βγαίνεις καλύτερη στις φωτογραφίες:

Tip #1: Βρες την καλή σου πλευρά
Είναι γεγονός ότι κάθε άνθρωπος είναι πιο φωτογενής από τη μία πλευρά από ό,τι από την άλλη, έχει δηλαδή ένα «καλό» προφίλ. Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, αυτό το προφίλ είναι το αριστερό – το ίδιο και για εμένα!

Tip #2: Μη στέκεσαι κοντά στην κάμερα
Ειδικά στις ομαδικές φωτογραφίες, αυτός που στέκεται πιο κοντά στην κάμερα είναι σχεδόν πάντα αυτός που βγαίνει χειρότερα από όλους. Το έχεις προσέξει, ε;

Tip #3: Απόφυγε το en face
Στους περισσότερους ανθρώπους, οι en face πόζες δεν χαρίζουν ιδιαίτερα. Όταν στέκεσαι ευθεία μπροστά στην κάμερα, προτίμησε να γυρίσεις λίγο το πρόσωπό σου για να σχηματίσει γωνία με τον φακό. Εκτός βέβαια αν θέλεις να πετύχεις ένα δυναμικό βλέμμα. Τότε ναι, πρέπει να κοιτάς ευθεία και «κατάματα» τον φακό.
Extra tip: Μη σκέφτεσαι πως κοιτάς μία ...μηχανή, αλλά κάποιον που θέλεις να γοητεύσεις.

Tip #4: Αν κάθεσαι, ζήτα από τον φωτογράφο να σε τραβήξει από ψηλά
Πίστεψέ με, η πόζα θα είναι πιο κολακευτική έτσι. Εσύ απλώς ανασήκωσε λίγο σαγόνι σου έτσι ώστε να κοιτά ελαφρώς προς την κάμερα και να αναδεικνύονται οι γραμμές της γνάθου σου.

Tip #5: Αν είσαι όρθια, προτίμησε να σε τραβήξει από χαμηλά
Το «κλισέ» που θέλει τη λήψη από χαμηλά να ψηλώνει τη σιλουέτα ισχύει, κορίτσια!

Tip #6: Κρόπαρε τις ολόσωμες φωτογραφίες
Ειδικά αν η πόζα είναι ολόσωμη, προτίμησε να κροπάρεις τη φωτογραφία έτσι ώστε η σιλουέτα σου να «γεμίζει» όλο το ύψος του κάδρου (μην αφήσεις δηλαδή «αέρα» πάνω και κάτω από το σώμα σου). Άλλο ένα tip που θα σε κάνει να δείχνεις πιο ψηλή ;-)

Tip #7: Κάνε το «κόλπο» με τη γλώσσα και τα δόντια
Αν δεν είσαι σίγουρη πόσο πλατιά να χαμογελάσεις, βάλε τη γλώσσα σου πίσω από τα πάνω δόντια σου όταν χαμογελάς. Αυτό θα σου επιτρέψει να χαμογελάσεις «τόσο όσο»!

Tip #8: Ο φωτισμός είναι το παν!
Να θυμάσαι πως ο φωτισμός παίζει σημαντικότατο ρόλο – βασικά, δεν πρόκειται να βγει καλή η φωτογραφία αν δεν είναι καλός ο φωτισμός. Το καλύτερο είναι πάντα το daylight!

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom