Υλικά
• 200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
• 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 βανίλια
• 1 πρέζα στιγμιαίο καφέ
• 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα
• 50 γραμμ. τρίμμα σοκολάτας
Εκτέλεση
• Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι, τον καφέ και τη βανίλια σε μπεν μαρί.
• Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
• Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
• Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
• Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.
• Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει.
• Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
• Απαλά, με μία σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.
• Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε.
• Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.
Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουβερτούρα πραλίνα. Θα δώσει μια μοναδική γεύση στο παγωτό!
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/