Το άρθρο αυτό είναι βασισμένο στη ζωή, γιατί όπως λέμε και εδώ στο γραφείο, πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε. Ούσα, λοιπόν, μία προσωπικότητα που μισεί το πρωινό ξύπνημα κατάλαβα πως δεν πρέπει πια να ξυπνάω στο παραπέντε, να πίνω τον καφέ μου ενώ οδηγώ και να φτάνω στο γραφείο με το ένα μάτι κλειστό. Έπρεπε να γίνω πρωινό τύπος και τα Σαββατοκύριακα να μη χάνω τη μισή μου μέρα στο... κρεβάτι. 

Οι αλλαγές στη ζωή μου ήρθαν αργά και σταδιακά. Ναι, έπρεπε κάπως να ταρακουνήσω τον οργανισμό μου, αλλά είπα να αποφύγω τις μεγάλες και σοκαριστικές αλλαγές. Έκανα απλά βήματα και σταθερά και να ξέρεις πως πια τα πρωινά μου έχουν χαμόγελα, κέφι, τραγούδι και γενικώς είμαι ευδιάθετη. (Εντάξει, όχι όλες τις ημέρες, αλλά τις περισσότερες)

Πώς τα κατάφερα; Ιδού τα 3 απλά tips για να γίνεις και εσύ πρωινός τύπος.

1.Βρες μία σταθερή ώρα ύπνου: Τι εννοώ; Αν ξυπνάς περίπου στις 8, πρέπει να καταλάβεις πως το αργότερο δώδεκα (άντε και μία) καλό θα ήταν να βρίσκεσαι ήδη στο κρεβάτι σου (Όχι, δε γεράσαμε ακόμη). Δε γίνεται τη μία ημέρα να κοιμάσαι στις 3 το πρωί και την άλλη στις 10. Εντάξει, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που τα μεσάνυχτα θα σε βρουν σε κάποιο μπαράκι, αλλά και το ξενύχτι τις καθημερινές θέλει το μέτρο του.

2. Το χτύπημα του ξυπνητηριού: Λοιπόν, από σήμερα ξεκινάς ένα νέο πρότζεκτ σχετικά με το πρωινό σου ξύπνημα. Κάθε βράδυ ρύθμιζε το ξυπνητήρι σου 3-5 λεπτά πιο νωρίς μέχρι να μάθεις να ξυπνάς την ώρα που πρέπει. Τέρμα πια η αργοπορία. (Ο διευθυντής σου μία χαρά θα την πάρει)

3. Αφιέρωσε 10 λεπτά στη γυμναστική: Τώρα θα σκεφτείς, τι λέει αυτό το κορίτσι αλλά μόλις το δοκιμάσεις θα με ευγνωμονείς. Προς Θεού δεν εννοώ να κάνεις πρωινή προπόνηση για το μαραθώνιο, απλά ένα 5λεπτο jogging και άλλα τόσα για stretching. Δεν πάει ο νους σου πόσο ανανεωμένη θα νιώθεις αμέσως μετά!