Ήρθε η ώρα να πούμε μερικές αλήθειες. Κακά τα ψέματα, υπάρχουν στιγμές που χαζεύουμε αμέριμνες, ηρεμότατες και ξέγνοιαστες μέσα στα social media και ξαφνικά θέλουμε να ουρλιάξουμε ή έστω να πατήσουμε αυτό το dislike που ακόμα να ανακαλυφθεί. Hey, Mark ακούς; Κάνε κάτι.

Ναι, υπάρχουν μερικές κινήσεις στα social media που προκαλούν ‘’συμφόρηση’’ στο μυαλό των φίλων μας και ας τις αποφύγουμε:

To λάθος tag-άρισμα: Βγήκατε μία ομαδική φωτογραφία και σίγουρα δε γινόταν όλοι να είναι τέλειοι και αστραφτεροί. Πες πως έκανες το upload (πρέπει ή δεν πρέπει, εσύ το ξέρεις καλύτερα), το tag όμως γιατί; Γιατί να την «χαντακώσεις»; Επίσης, ως λάθος tag-ισμα θεωρείται και το check in άνευ άδειας. Ναι μερικοί δε θέλουν να ξέρει όλο το facebook που είναι και τι κάνουν.  Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Τα (υπερβολικά) ερωτευμένα ζευγαράκια: Και εμείς ερωτευτήκαμε αλλά δεν κάναμε τις ζωές μας άλμπουμ στο facebook. Ας δώσουμε πια ένας τέλος σε όλα αυτά τα γλυκανάλατα shares και ας ερωτευτούμε μακριά από τις homepages. Μία φωτογραφία στο τόσο, αρκεί!

Tο photoshop: Όλες μας έχουμε κατεβασμένο στο κινητό μας κάποιο app για επεξεργασία φωτογραφιών αλλά προσοχή, οι αλλαγές πρέπει να γίνονται με μέτρο. Το δεχόμαστε να βάλεις κάποιο φίλτρο, να κρύψεις κάποιο ανεπιθύμητο σπυράκι και όλα τα συναφή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάζεις την εξωτερική σου εμφάνιση για μερικά περισσότερα Likes. Έχουν και οι ατέλειες την ομορφιά τους.

Τα ασταμάτητα status/stories: Ωραιότατα και τα δύο αλλά αν έχεις ξεπεράσει τα 20 έτη δε χρειάζεται να βρίσκεσαι συνεχώς στην «επικαιρότητα». Ένα story την ημέρα δεν κάνει τον γιατρό πέρα αλλά δεν κουράζει και τον Instagram φίλο σου. Ο αριθμός μπορεί να αγγίξει και το πέντε αν βρίσκεσαι σε διακοπές (ή για επαγγελματικούς λόγους).  Όσον αφορά τα status, προσοχή στις πολιτικές τοποθετήσεις.