Πώς θα αφαιρέσεις έναν λεκέ από λάδι από τη μπλούζα σου; Πώς θα καθαρίσεις τα λευκά sneakers σου; Πώς θα διώξεις την ενοχλητική μυρωδιά τσιγάρου από το πλεχτό σου; Συγκεντρώσαμε 7 tips που σίγουρα θα βρεις χρήσιμα!

1. Χρησιμοποίησε βότκα για να διώξεις τις μυρωδιές από τα πλεχτά σου ρούχα.
Ρίξε σε ένα μπουκαλάκι με βαποριζατέρ λίγη βότκα. Ψέκασε από απόσταση περίπου 15 εκατοστών το ρούχο και άφησέ το σε μια κρεμάστρα να στεγνώσει.

2. Έχε παντού μαζί σου ένα πολύ αποτελεσματικό καθαριστικό για τους φακούς των γυαλιών σου
Χρησιμοποίησε το ίδιο μπουκαλάκι με βότκα για να έχεις παντού μαζί σου ένα τέλειο καθαριστικό για τα γυαλιά σου. Απλώς ψέκασε τους φακούς και καθάρισέ τους με το ειδικό υφασματάκι καθαρισμού γυαλιών. Είναι τέλειο κόλπο για την παραλία όπου τα γυαλιά σου γίνονται πάντα χάλια αλλά δεν έχεις πουθενά να τα πλύνεις!

3. Χρησιμοποίησε ταλκ ή αλάτι για να εξαφανίσεις έναν λιπαρό λεκέ.
Αν είσαι στο σπίτι και έχεις τη δυνατότητα, ρίξε αρκετή ποσότητα ταλκ σε έναν λιπαρό λεκέ (πχ από λάδι) και άφησέ τη για περίπου 24 ώρες. Αν πάλι είσαι έξω και θέλεις να αντιμετωπίσεις τον λεκέ που μόλις απέκτησες κατά τη διάρκεια του γεύματος, άπλωσε πάνω στον λεκέ αρκετό αλάτι και άφησέ το για όση περισσότερη ώρα μπορείς. Όταν σηκωθείς και διώξεις από πάνω σου το αλάτι, ο λεκές θα έχει περιοριστεί ή ακόμα και εξαφανιστεί!

4. Κάνε τα λευκά σου sneakers ξανά... ολόλευκα.
Καθάρισε τα λευκά σου sneakers χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από χλιαρό νερό, απορρυπαντικό πληντυρίου και μαγειρική σόδα. Χρησιμοποίησε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τα τρίψεις με το μείγμα και κάν’τα και πάλι «του κουτιού».

5. Σιδέρωσε στα γρήγορα τον γιακά του πουκαμίσου που μόλις έβαλες.
Μόλις φόρεσες το πουκάμισό σου και συνειδητοποίησες ότι ο γιακάς του θέλει σιδέρωμα; Αντί να το βγάλεις και να το σιδερώσεις εξαρχής, απλώς πέρνα τον γιακά με την πρέσα ισιώματος μαλλιών. Πρόσεχε ωστόσο να μην το κάνεις σε ευαίσθητα υφάσματα, όπως πχ μεταξωτά, που μπορεί να καούν – και φυσικά να μην κάψεις τον λαιμό σου!

6. Διώξε τις μυρωδιές από τα παπούτσια σου.
Απλώς τοποθέτησε 1-2 χρησιμοποιημένα (αλλά στεγνά πλέον) φακελάκια τσαγιού σε κάθε παπούτσι. Άφησέ τα να δράσουν όλη τη νύχτα και το πρωί οι μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί!

7. Κάνε τη δερμάτινη τσάντα σου σαν καινούργια!
Γυάλισε δερμάτινα είδη όπως οι τσάντες ή τα παπούτσια σου και απάλυνε γρατζουνιές πάνω τους, περνώντας τα με βαζελίνη (χρησιμοποίησε ένα καθαρό πανί ή μία μπατονέτα για τις λεπτομέρειες).