Ένα νέο feature που λέγεται «Archive» τεστάρει αυτές τις μέρες το Instagram. Η δυνατότητα έχει ήδη εμφανιστεί σε κάποιους χρήστες, ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό, είναι ακόμα στο στάδιο της δοκιμής και, αν τελικά περάσει το τεστ, θα βγει επίσημα στον αέρα μέσα στους επόμενους μήνες.

Τι είναι τα Archived Posts του Instagram:

Το feature επιτρέπει στον χρήστη να σβήσει φωτογραφίες από το προφίλ του, χωρίς ωστόσο να τις διαγράψει οριστικά. Μπορεί απλώς να τις «αρχειοθετήσει». Αφού το κάνει, ο χρήστης θα μπορεί να βρει τις αρχειοθετημένες φωτογραφίες σε ένα νέο section με τίτλο «Archive», στο οποίο έχει πρόσβαση μόνο ο ίδιος και όχι οι ακόλουθοί του. Αν πάλι αποφασίσει κάποια στιγμή πως θέλει να επανεμφανίσει μια από τις αρχειοθετημένες φωτογραφίες, μπορεί να το κάνει: Η φωτογραφία θα εμφανιστεί και πάλι στο σημείο του προφίλ όπου είχε αρχικά δημοσιευθεί.

 

gallery 1495635104 img 8188

Για να αρχειοθετήσει κανείς μια φωτογραφία, αρκεί να πατήσει το συμβολάκι με τις τρεις τελείες πάνω δεξιά στην οθόνη (αφού έχει ανοίξει τη συγκεκριμένη φωτογραφία). Αν το feature «Archive» είναι διαθέσιμο, τότε, εκτός από τις συνηθισμένες επιλογές, θα εμφανιστεί και η επιλογή αρχειοθέτησης. Πατώντας τη, ο χρήστης μεταφέρει τη συγκεκριμένη φωτογραφία στα αρχειοθετημένα posts.

 

gallery 1495635578 2b36d827 67d0 4e1a accd 471ede906aa7 1

Για να βρει ο χρήστης όλες τις φωτογραφίες που έχει αρχειοθετήσει, αρκεί να πατήσει στο ρολογάκι που βρίσκεται δεξιά στη σελίδα του προφίλ του (προς το παρόν έχει εμφανιστεί σε περιορισμένο αριθμό χρηστών).