Υλικά:
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive (1 κουτί)
125 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
30 γρ αλεύρι αμυγδάλου
Για τη γέμιση
600 γρ. κρέμα τυρί (Philadelphia ή μασκαρπόνε)
60 γρ. άχνη ζάχαρη (5-6 κ.σ. γεμάτες)
100 γρ. κρέμα γάλακτος
2 φύλλα ζελατίνης
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το topping μαρμελάδας
150 γρ μαρμελάδα ροδάκινο
1 φύλλο ζελατίνης
Εκτέλεση:
-Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη μαζί με το αλεύρι αμυγδάλου.
-Έπειτα, ρίχνουμε τη μαργαρίνη, αφού πρώτα την έχουμε λιώσει, μέσα στα μπισκότα και τα αλέθουμε και τα δύο μαζί να υγρανθεί καλά το μπισκότο.
-Μετά τοποθετούμε το μπισκότο σε ταψάκι για μάφινς και το «πατάμε» με την παλάμη μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το σκεύος. Προτίμησε ταψάκι σιλικόνης για να βγαίνουν πιο εύκολα
-Αφού προθερμάναμε τον φούρνο μας στους 180°C, ψήνουμε τη βάση με τα μπισκότα για 10΄-12΄.
- Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την κρέμα. Ρίχνουμε στο μίξερ την κρέμα τυρί και την άχνη ζάχαρη και σε προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος.
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπρίκι με ένα σφηνάκι βραστό νερό να λιώσουν και τα μεταφέρουμε στο μείγμα.
- Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Όταν παγώσει η βάση, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα, την απλώνουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες.
- Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το φύλλο ζελατίνης για τη μαρμελάδα το οποίο λιώνουμε σε μια κουταλιά της σούπας βραστό νερό.
- Μόλις λιώσει, το ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα
- Τέλος, μετά τις δύο ώρες που έχει σταθεροποιηθεί το γλυκό μας, στρώνουμε και τη μαρμελάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο για ακόμη μια ώρα.