Καθυστερείς στα ραντεβού με το αγόρι σου, μπαίνεις πάντα 10 λεπτά καθυστερημένη στο μάθημα Yoga, αργείς σχεδόν καθημερινά στη δουλειά, είσαι μονίμως η τελευταία που θα φτάσει στα πάρτι των φίλων σου και, γενικώς, θυμάσαι πάντα τον εαυτό σου να... τρέχει για να προλάβει.

Γιατί όμως πάντα καθυστερείς;

Να μερικοί από τους λόγους:

1. Δεν βρίσκεις ποτέ τι να φορέσεις.

Τι συμβαίνει συνήθως: Έχεις 30 ολόκληρα λεπτά για να ετοιμαστείς και να ξεκινήσεις από το σπίτι και είσαι σίγουρη ότι αυτή τη φορά θα είσαι στο ραντεβού σου στην ώρα σου. 25 λεπτά αργότερα, στο κρεβάτι έχει δημιουργηθεί ένα βουνό από ρούχα κι εσύ φυσικά δεν βρίσκεις τίποτα για να φορέσεις. Έχεις ακόμα να βαφτείς και να χτενιστείς, άρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεκινήσεις εγκαίρως.

Τι να κάνεις από εδώ και πέρα: Για οποιοδήποτε σημαντικό ραντεβού σου, βρες τι θα φορέσεις από την προηγούμενη μέρα. Κάνε το ίδιο με το look του γραφείου: Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, βρες το outfit της επόμενης μέρας.

 

2. Δεν καταλαβαίνεις πώς περνάει ο χρόνος.

Τι συμβαίνει συνήθως: Η ώρα είναι 7 και έχεις τουλάχιστον μία ώρα ελεύθερη πριν σηκωθείς για να ετοιμαστείς για τη βραδινή σου έξοδο. Ξαπλώνεις στον καναπέ και ανοίγεις την τηλεόραση για να χαζέψεις. Την επόμενη φορά που κοιτάς το κινητό σου είναι 7.45. Έχεις ακόμα 15 λεπτά. Τελικά, σηκώνεσαι από τον καναπέ στις 7.20. Είναι σίγουρο ότι πάλι θα αργήσεις.

Τι να κάνεις από εδώ και πέρα: Βάλε το ξυπνητήρι του κινητού σου να σου υπενθυμίσει την ώρα και, σε κάθε περίπτωση, όταν αυτό χτυπήσει, σήκω εκείνη τη στιγμή και άρχισε να ετοιμάζεσαι.

 

3. Είσαι αισιόδοξη.

Τι συμβαίνει συνήθως: Ξέρεις ότι η διαδρομή από τη δουλειά σου στο γυμναστήριο είναι περίπου 15 λεπτά. Έτσι, υποθέτοντας ότι δεν θα συναντήσεις καθόλου κίνηση στη διαδρομή και ότι θα βρεις αμέσως να παρκάρεις κάτω από το γυμναστήριο, ξεκινάς από τη δουλειά 15 ακριβώς λεπτά νωρίτερα από την έναρξη του μαθήματος. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και σε όλα τα υπόλοιπα ραντεβού σου.

Τι να κάνεις από εδώ και πέρα: Υπολόγισε περίπου 40% έξτρα χρόνο από ό,τι πιστεύεις πως θα χρειαστείς για να φτάσεις κάπου. Αυτό, για μια διαδρομή 15 λεπτών σημαίνει 6 επιπλέον λεπτά. Αντιμετώπισε επίσης με ρεαλισμό το παρκάρισμα, ανάλογα με τον προορισμό σου.

 

4. Πιστεύεις ότι, και να αργήσεις 10 λεπτά, δεν πειράζει.

Τι συμβαίνει συνήθως: Όταν πρόκειται να φτάσεις κάπου με λιγότερο από 15 λεπτά καθυστέρηση, πιστεύεις ότι δεν έχεις καν αργήσει. Οι φίλοι σου έχουν προσαρμοστεί στη συνήθειά σου να καθυστερείς, οπότε είτε δεν είναι ούτε εκείνοι ποτέ στην ώρα τους, είτε απλώς δεν σου γκρινιάζουν γιατί ξέρουν ότι είναι μάταιο. Έτσι, όταν φτάσεις κάπου «ελαφρώς» καθυστερημένη και συναντήσεις αντιδράσεις, σχεδόν σοκάρεσαι.

Τι να κάνεις από εδώ και πέρα: Έχε υπόψιν ότι υπάρχουν άνθρωποι που φτάνουν στα ραντεβού τους τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα (!!!) και εκνευρίζονται απίστευτα όταν περιμένουν. Άλλοι μπορεί απλώς να εκλάβουν την καθυστέρησή σου στο ραντεβού σας ως ένδειξη ότι δεν τους σέβεσαι. Άλλωστε, είναι αλήθεια ότι, όταν στήνεις κάποιον, δεν σέβεσαι τον χρόνο του (τον οποίο θα μπορούσε να χαλάσει σε κάτι πιο σημαντικό από το να σε περιμένει). Προσπάθησε λοιπόν να είσαι στην ώρα σου!