Λατρεύω τα καλοκαιρινά φρούτα. Το αγαπημένο μου είναι ίσως το καρπούζι, αλλά και ο εξωτικός ανανάς είναι σίγουρα στο top 5 μου!

Είναι δροσιστικός, έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι πεντανόστιμος – και πολύ γλυκός! Είναι όμως λίγο δύσκολος στο καθάρισμα.

Αφού λοιπόν για καιρό απέφευγα να παίρνω ανανά στο σπίτι γιατί πολύ απλά δεν ήξερα πώς να τον καθαρίζω, είχα την... πανέξυπνη ιδέα να ψάξω στο internet για να βρω ένα βίντεο με οδηγίες! Κι επειδή πριν από μερικές μέρες που πήρα μαζί μου στην παραλία ένα ταπεράκι με κομμένο ανανά, τουλάχιστον τρία άτομα με ρώτησαν πώς τον καθαρίζω, σκέφτηκα να μοιραστώ και μαζί σας το βιντεάκι!

Extra tip #1: Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το μεσαίο σκληρό κομμάτι του ανανά τρώγεται, ενώ αλλού έχω διαβάσει ότι μερικοί το χρησιμοποιούν για να φτιάξουν smoothies (βάζοντάς το στο blender). Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από τα δύο.

Extra tip #2: Αν δεν έχεις το στρογγυλό εργαλείο που βλέπεις στο 3:17, μπορείς απλώς να αφαιρέσεις το σκληρό εσωτερικό με ένα μαχαίρι!