Είναι η πιο εύκολη συνταγή για μακαρονάδα. Λέγεται spaghetti aglio e olio, δηλαδή μακαρόνια με σκόρδο και λάδι, και είναι ένα παραδοσιακό πιάτο με ναπολιτάνικη καταγωγή που λατρεύουν οι Ιταλοί – και όχι μόνο.

Σου προτείνουμε να τη φτιάξεις απόψε!

Υλικά:

500 γρ. σπαγγέτι
6 κουτ. ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
τριμμένη παρμεζανα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και, όταν τα σουρώσουμε, κρατάμε στην άκρη ένα φλυτζάνι από το νερό στο οποίο έχουν βράσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή σε μια μία ρηχή κατσαρόλα) ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Προσέχουμε να είναι χαμηλή η φωτιά, για να μην πικρίσει το σκόρδο. Το αφήνουμε μέχρι το σκόρδο να «ξανθίσει». Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στο σκεύος τα βρασμένα μακαρόνια, τον μαϊντανό, τριμμένη παρμεζάνα και, αν χρειάζεται για να μην είναι πολύ στεγνά, 2-3 κουταλιές από το νερό που έχουμε κρατήσει. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Extra tip: Η καυτερή εκδοχή της συνταγής λέγεται aglio, olio e pepperoncino κα το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσεις στη σάλτσα 3 πεπεροντσίνια (μικρές καυτερές κόκκινες πιπεριές) ή 1/2 κουταλάκι μπούκοβο.

Σερβίρεις αμέσως, με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.