Αυτή η τούρτα με τη βελούδινη υφή, τη δροσερή γεύση και το παιχνιδιάρικο όνομα «Αρμενοβίλ» είναι η τέλεια ιδέα αν θέλεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σε μια καλοκαιρινή γιορτή στο σπίτι σου. Είναι κάπως μπελαλίδικη, αλλά αξίζει τον κόπο!

Υλικά

• 1 φυτική σαντιγί σε κονσέρβα
• 1 ζαχαρούχο γάλα
• 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
• 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
• 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 15 μπεζέδες (θα βρείτε έτοιμες μαρέγκες στα ζαχαροπλαστεία ή μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας)

Για τα αµύγδαλα κροκάν:
• 150 γραμμ. αμυγδαλόψιχα
• 150 γραμμ. ζάχαρη

Για σπιτικούς µπεζέδες:
• 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
• 100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη

 

tourta pagwto spitiki syntagi

 

Εκτέλεση

• Τοποθετούµε τη φυτική σαντιγί στον κάδο του µίξερ και τη χτυπάµε για 5΄-6΄ δυνατά, µέχρι να σχηµατιστούν απαλές κορυφές.
• Προσθέτουµε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουµε το χτύπηµα για 3΄-4΄.
• Τέλος προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος και απαλά µε σπάτουλα ανακατεύουµε το µείγµα.
• Προσθέτουµε την τριµµένη σοκολάτα, τα αµύγδαλα κροκάν και τους µπεζέδες σπασµένους σε κομμάτια.
• Κρατάµε µερικά αµύγδαλα κροκάν για το food styling.
• Ανακατεύουµε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.
• Θα χρησιµοποιήσουµε φόρµα στρογγυλή 22 εκ.. Ντύνουµε τη φόρµα µε µεµβράνη.
• Αδειάζουµε το µείγµα.
• Το παγώνουµε για µία νύχτα στην κατάψυξη.
• Ξεφορµάρουµε, αναποδογυρίζουµε το αρµενοβίλ σε τουρτιέρα και αφαιρούµε τη µεµβράνη.
• Γαρνίρουµε µε τα αµύγδαλα κροκάν που κρατήσαµε

Για τα αµύγδαλα κροκάν:
• Βάζουµε τη ζάχαρη σε τηγάνι και αφήνουµε να λιώσει σε χαµηλή φωτιά.
• Προσθέτουµε τα αµύγδαλα, ανακατεύουµε να καλυφθούν µε την καραµέλα.
• Τα αδειάζουµε σε λαδόκολλα και τα αφήνουµε να κρυώσουν για 10΄ (τελείως).
• Τα σπάµε µε γουδί ή τα χοντροκόβουµε στο µπλέντερ. Το καλοκαίρι εγώ τα κρυώνω στην κατάψυξη για πιο γρήγορο αποτέλεσμα και στη συνέχεια τα χτυπάω στο μπλέντερ.

Για τους µπεζέδες:
• Χτυπάµε τα ασπράδι στον κάδο του µίξερ να σχηµατιστούν απαλές κορυφές.
• Προσθέτουµε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να σφίξει η µαρέγκα καλά.
• Τέλος, µε σπάτουλα ανακατεύουµε απαλά στο µείγµα την άχνη.
• Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα.
• Κόβουµε τους µπεζέδες µε κορνέ, αν έχουµε, αλλιώς αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα.
• Ψήνουµε τους µπεζέδες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100°C για περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 15΄.
• Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απ’ έξω να είναι τραγανοί. Τους αφήνουµε να κρυώσουν καλά

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/