Τι είναι αυτό που έχουν οι ακαταμάχητοι άνθρωποι και δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε; Σίγουρα δεν είναι μόνο η εμφάνιση, τα ρούχα, η θέση ή οι σπουδές τους. Είναι πολλά περισσότερα και είναι στο χέρι σου να τα εφαρμόσεις ώστε να είσαι κι εσύ πιο γοητευτική!

Να ξέρεις τι αξίζεις
Και να μην περιμένεις κανέναν να στο πει! Το να αγωνιάς συνεχώς για μια επιβεβαίωση από τους άλλους δεν είναι καθόλου γοητευτικό ή ακαταμάχητο. Μάθε λοιπόν να πιστεύεις στον εαυτό σου!

Να μη δείχνεις σαν να έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου
Είναι φυσικά άλλο πράγμα το να έχεις αυτοπεποίθηση και να πιστεύεις στις δυνατότητές σου (που, όπως είπαμε, είναι και απολύτως υγιές αλλά και γοητευτικό) και άλλο το να πιστεύεις ότι οποιοδήποτε χάρισμά σου σε κάνει ανώτερη από τους άλλους. Το να είσαι γοητευτικός προϋποθέτει το να δημιουργείς στους ανθρώπους θετικά συναισθήματα, να είσαι ευχάριστη στην παρέα και να κάνεις τους άλλους να νιώθουν άνετα όταν είναι στον ίδιο χώρο μαζί σου.

Να μη φοβάσαι να δεχτείς (αλλά και να κάνεις) κομπλιμέντα
Πόσες φορές σου έχουν πει «Τι ωραίο φόρεμα, σου πάει πολύ!» κι εσύ έχεις απαντήσει «Έλα μωρέ, παλιό είναι, άσε που έχω παχύνει!». Λάθος, λάθος, λάθος! Το να.... αποκρούεις τα κομπλιμέντα που σου κάνουν είναι δείγμα χαμηλής αυτοπεποίθησης. Σημαντικό επίσης είναι να είσαι κι εσύ αρκετά «μεγαλόκαρδη» και θετική ώστε να κάνεις -αληθινά- κομπλιμέντα στους ανθρώπους γύρω σου. Πρόσεξες ότι η κολλητή σου είναι στις ομορφιές της; Ε, απλώς πες της το!

Να δείχνεις τα συναισθήματά σου
Χωρίς να φοβάσαι μήπως φανείς ευάλωτη ή υπερβολικά ευαίσθητη. Είσαι άνθρωπος, έχεις συναισθήματα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσποιείσαι ότι είσαι... παγοκολόνα.

Να προσέχεις την εμφάνισή σου
Και με αυτό δεν εννοώ να είσαι αδύνατη ή να βάφεσαι καθημερινά. Εννοώ όμως να είσαι περιποιημένη. Να δείχνεις σαν να μην πέρασες άπειρες ώρες μπροστά από τον καθρέφτη σου, αλλά, παρ’ όλα αυτά, να περιποιήθηκες τον εαυτό σου. Και επίσης, να μυρίζεις όμορφα! Μην το ξεχνάς αυτό!

Να χρησιμοποιείς σωστά τον προφορικό (και γραπτό) λόγο
Σου έχει τύχει να δεις έναν πολύ γοητευτικό άνθρωπο και μόλις ανοίξει το στόμα του να μην ξέρεις πού να κρυφτείς; Ή να σου στείλει κάποιος μήνυμα και να χρειάζεσαι αποκωδικοποιητή για να καταλάβεις τι ακριβώς γράφει; Οι γνώσεις σωστής σύνταξης και γραμματικής δεν μας χρησιμεύουν μόνο στις σχολικές εξετάσεις, αλλά μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα που έχει ο κόσμος για εμάς. Διάβασε βιβλία, googlαρε κάθε φορά τις απορίες σου και, ποτέ μα ποτέ, μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις χρησιμοποιώντας λέξεις ή πληροφορίες που... κάπου πήρε το αυτί σου αλλά δεν γνωρίζεις στο 100%.

Να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερη
Καλύτερη μαθήτρια, καλύτερη συνάδελφος, καλύτερη κόρη, καλύτερη σύντροφος, καλύτερος άνθρωπος. Μην επαναπαύεσαι στο «καλή», όσο ψηλά ή χαμηλά κι αν πιστεύεις ότι είναι αυτό σε σχέση με τον μέσο όρο. Προσπάθησε να γίνεσαι συνεχώς καλύτερη!

Να χαμογελάς
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ακαταμάχητο από ένα ειλικρινές χαμόγελο. Αυτό είναι το πιο μεγάλο όπλο σου, πίστεψέ με!