Αν η ιταλική σαλάτα Caprese είχε ελληνική εκδοχή, θα ήταν μάλλον αυτή: Ψητό χαλούμι και ροδάκινο, σερβιρισμένα με ελαιόλαδο από την Καλαμάτα και ξύδι βαλσάμικο.

Μια τέλεια συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις για να συμπληρώσεις το κυριακάτικο τραπέζι ή ακόμα και μόνη της, ως κυρίως πιάτο.

Υλικά:
• 200 gr χαλούμι
• 2 μεγάλα ροδάκινα
• 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
• 5-6 φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση
• Κόβουμε το χαλούμι σε χοντρές φέτες.
• Κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε φέτες.
• Περιχύνουμε τα ροδάκινα με ελαιόλαδο.
• Προθερμαίνουμε τη σχάρα στους 180° C.
• Ψήνουμε το χαλούμι μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από τη σχάρα σε κάθε πλευρά.
• Ψήνουμε και τα ροδάκινα μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από τη σχάρα σε κάθε πλευρά (περίπου 10 λεπτά).
• Αφήνουμε τα ροδάκινα να κρυώσουν λίγο και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με το .χαλούμι
• Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και το ξύδι βαλσάμικο και σερβίρουμε.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/