Για ακόμα μια χρονιά, το δημοφιλές ταξιδιωτικό site TripAdvisor δημοσίευσε τη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο, όπως αυτοί ψηφίστηκαν από τους εκατομμύρια χρήστες του.

 

kingston university 7534591 2
Το Λονδίνο φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας, με την περιγραφή του TripAdvisor να αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως, στην πατρίδα του Sherlock Holmes και των fish & chips, «η ιστορία συμβαδίζει με την τέχνη, τη μόδα, το φαγητό και την καλή βρετανική μπύρα. Σ’ αυτήν την πόλη, ο καθένας θα βρει αυτό που ψάχνει».

 

PARIS 1
Το Παρίσι, που ακόμα μετρά τις πληγές του από την τρομοκρατική επίθεση του περασμένου Νοέμβρη, βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Η πιο κοσμοπολίτικη και ταυτόχρονα μποέμ πρωτεύουσα της Ευρώπης παραμένει ένας από τους πιο γοητευτικούς (και ρομαντικούς) προορισμούς στον κόσμο - άλλωστε, η Πόλη του Φωτός δεν γίνεται να βυθιστεί στο σκοτάδι.

 

hanoi
Στην 25άδα του TripAdvisor περιλαμβάνονται και αρκετοί εξωτικοί προορισμοί, όπως το Ανόι, που βρίσκεται στην 8η θέση. Η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, 41 περίπου χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου που ρήμαξε τη χώρα, εντάσσεται πλέον στους premium προορισμούς παγκοσμίως, χαρίζοντας στους επισκέπτες της ένα ταξίδι που συνιστά πραγματική εμπειρία ζωής.

 

tumblr lnbkhfeUQH1qdeuyro1 1280
Αν και μία από τις πιο δημοφιλείς μητροπόλεις του κόσμου, η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας, πίσω από αρκετά «outsiders».


Δες ολόκληρη τη λίστα με τους 25 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο, σύμφωνα με το TripAdvisor:

Αυτοί είναι οι 25 κορυφαίοι προορισμοί στον κόσμο

Δες ακόμα:

Οι 10 πιο ρομαντικές πόλεις στην Ευρώπη

Κόσμος: 15 μέρη σαν παραμύθι