Πρόκειται για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό πιάτο που μπορείς να φτιάξεις είτε ως συνοδευτικό για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου είτε ως κυρίως γεύμα για ένα ελαφρύ και δροσερό βραδινό!
Υλικά για το Πέστο
• 1 ματσάκι βασιλικό
• 1 ματσάκι δυόσμο
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• Χυμό από ένα λεμόνι
• 2-3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι ή αμύγδαλο ωμό αποφλοιωμένο
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
• Τα χτυπάμε όλα μαζί σε ένα μπλέντερ μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα
Υλικά για τη σαλάτα
• 3 κουταλιές της σούπας πέστο
• 100 γρ. μαλακό τυρί
• 1 ντομάτα
• Μπαλσάμικο και ελαιόλαδο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
• Κόβουμε τις ντομάτες σε λωρίδες.
• Αλείφουμε με πέστο και με τυρί μαλακό (Άνδρου/ μοτσαρέλα/ ανθότυρο / μυζήθρα)
• Κάνουμε το πυργάκι τοποθετώντας εναλλάξ με τη σειρά τα υλικά μας.
• Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο & σάλτσα balsamico.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/