Υλικά:
• 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
• 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
• ¾ φλιτζανιού ηλιέλαιo
• 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι νεκταρίνια πολτοποιημένα μαζί με τη φλούδα τους
• 3 φλιτζάνια νερό
Για τη διακόσμηση
• 8 λεπτές φέτες από νεκταρίνι
Εκτέλεση
• Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα δύο φλυτζάνια σιμιγδάλι.
• Τα καβουρντίζουμε καλά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το λάδι και να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα.
• Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον πολτό από τα νεκταρίνια και ανακατεύουμε συνεχώς να αναμειχτούν όλα μαζί τα υλικά.
• Προσθέτουμε το νερό και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι.
• Ανακατεύουμε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
• Μεταφέρουμε το χαλβά όπως είναι ζεστός σε φόρμα για κέικ που έχουμε πρώτα διακοσμήσει με τις φέτες από το νεκταρίνι και τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
• Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/