Υπάρχει κάποιο πιο δημοφιλές και μισητό πράγμα -ταυτόχρονα- σε αυτή τη ζωή από τη Δευτέρα;

Σίγουρα όχι! Ειδικά όταν έχει μεσολαβήσει ένα τέλειο (αλλά σύντομο) Σαββατοκύριακο, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα στο να την ανεχτείς. Έχει κάτι σκληρό αυτή η πρώτη ημέρα της εβδομάδας που σε κάνει να ξεχνάς αμέσως ό,τι προηγήθηκε και σε βάζει βίαια στο τρυπάκι του γραφείου και στα άπειρα αναπάντητα emails που περιμένουν στον υπολογιστή σου.

Οι γλυκές αναμνήσεις του σαββατοκύριακου σιγά σιγά ξεθωριάζουν και τα επίπεδα άγχους για τις προθεσμίες και τα meetings αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Ναι, οι Δευτέρες δεν είναι δημοφιλείς, για την καλή και θετική τους ενέργεια, αλλά για το εντελώς αντίθετο. Πως λοιπόν θα καταφέρεις να περάσεις και να βγεις αλώβητη από μία ακόμη σκληρή εβδομάδα;

Δες παρακάτω τρεις τρόπους για να βλέπεις τις Δευτέρες σου με άλλο μάτι από εδώ και μπρος.

#1. Ξεκίνα την εβδομάδα σου με αισιοδοξία
Το Σαββατοκύριακο τελείωσε. Είναι όλα μια τραγωδία, αλλά εδώ είμαστε - Δευτέρα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να καταβάλεις κάθε προσπάθεια για να ξεκινήσεις αυτήν την εβδομάδα φρέσκια -με κάθε σημασία της λέξης. Ξύπνα λίγο πιο νωρίς και κάνε ένα μπάνιο. Φτιάξε τα μαλλιά σου σε ένα χτένισμα που σου αρέσει, ανανέωσε το βερνίκι των νυχιών σου. Φτιάξε το κρεβάτι σου και καθάρισε το δωμάτιό σου πριν φύγεις για δουλειά. Όταν φτάσεις στο γραφείο σας, κάντε μια καινούργια λίστα με τα μακροπρόθεσμα σχέδια και τα πράγματα που πρέπει να κάνεις.

#2. Κάνε σχέδια για την ημέρα ή την εβδομάδα
Το να απασχολείς το μυαλό σου σκεπτόμενη πράγματα που θέλεις ή έχεις προγραμματίσει να κάνεις, σε κρατά σε εγρήγορση και κάνει τη Δευτέρα σου να φαίνεται λιγότερο εφιαλτική. Τι λες για εκείνο το μαγαζάκι με το ινδικό φαγητό που εδώ και καιρο θέλεις να επισκεφθείς; Μήπως αυτή είναι η εβδομάδα του;

#3. Φόρεσε κάτι καινούργιο
«It’s a new day, it’s a new life, it’s a new dawn and I’m feeling good», έχει τραγουδήσει ο Michael Buble και έτσι ακριβώς αισθανόμαστε όταν φοράμε κάτι καινούργιο στη δουλειά (από κόσμημα, μέχρι παπούτσια ή τσάντα). Πόσο μάλλον σε μία βαρετή και μουντή Δευτέρα στο γραφείο.

Βρες κι άλλα τέτοιου είδους πράγματα που μπορείς να κάνεις και διώξε τη Δευτερίλα από πάνω σου μια και καλή.