Η μόνη γλώσσα που είναι φαινομενικά οικουμενική και τη μιλούν όλοι οι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, είναι η γλώσσα του σώματος.

Ο τρόπος με τον οποίο στέκεσαι, περπατάς, κοιτάς τον συνομιλητή σου και γενικά συμπεριφέρεσαι στους άλλους μπορεί να στείλει πολύ ισχυρά μηνύματα, τόσο θετικά όσο και αρνητικά.

Παρακάτω θα δεις 6 πράγματα που λέει η γλώσσα του σώματος σου για τον χαρακτήρα σου και όχι μόνο.

#1. Ο τρόπος με τον οποίο κοιτάς
Ο τρόπος με τον οποίο τα μάτια σου συναντιούνται με άλλα μάτια συνήθως αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης, ενδιαφέροντος και ειλικρίνειας. Η καλή επαφή με τα μάτια είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για συνεντεύξεις δουλειάς. Αλλά όταν πρόκειται απλά να κοιτάξεις κάποιον, τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα και περίπλοκα.

#2. Ο τρόπος που χρησιμοποιείς τα πόδια σου
Οι περισσότερες πόζες που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να βάλουν τα πόδια τους, συνήθως περιλαμβάνει τα πόδια να είναι πάντα μαζί (σταυρωμένα κ.ο.κ). Το να κάθονται με τα πόδια ανοιχτά ή απλωμένα είναι κάτι πιο σπάνιο μιας και συνήθως αυτό επηρεάζεται από τα ρούχα που φορούν κάθε τόσο. Η στάση πάντως που η γυναίκα «κλειδώνει» τους αστραγάλους της (τυλίγει το ένα πόδι γύρω από το άλλο) υποδηλώνει σημάδι καταπίεσης ή και φόβου.

#3. Παίζεις με τα μαλλιά σου
Το να περνάς τα χέρια σου μέσα από τα μαλλιά σου και ειδικά όταν τα απομακρύνεις από το πρόσωπό σου, συχνά αποτελεί σημάδι του φλερτ. Βέβαια το να παίζεις με τα μαλλιά σου δεν είναι πάντοτε καλό σημάδι, αφού με το να κρατάς δείχνει αμηχανία και νευρικότητα.

#4. Χτυπάς τα δάχτυλα σου
Το χτύπημα των δαχτύλων σου στο γραφείο είναι ένα «δυνατό και προφανές μήνυμα» που μεταδίδει την ανυπομονησία ή την απογοήτευσή σου. Είναι επίσης κάτι που συχνά δεν συνειδητοποιείς ότι το κάνεις. Μπορεί να είναι σημάδι νεύρων, όταν το σώμα σου δεν ξέρει πώς να αντιδράσει, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σκόπιμα -συχνά από τους πιο κυρίαρχους ανθρώπους- για να δείξουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με κάτι.

#5. Χειραψία
Μια αδύναμη χειραψία, σύμφωνα με τους ειδικούς, σημαίνει έλλειψη αποφασιστικότητας και δέσμευσης. Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια για να κάνεις μια χειραψία με το ένα χέρι από κάτω δείχνει την ειλικρίνεια και την επιθυμία για εγγύτητα, ενώ η τοποθέτηση του ενός χεριού από πάνω δείχνει δεσπόζουσα θέση.

#6. Η χρήση των χεριών γενικά
Το πιο κοινό σύμβολο της γλώσσας του σώματος είναι το σταύρωμα των χεριών σου. Δεν χρειάζεται να είσαι ψυχολόγος για να ξέρεις τι σημαίνει. Είναι πιθανώς ένα από τα πρώτα σημαντικά μηνύματα που τα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν, λένε οι ειδικοί και όταν οι γονείς σταυρώνουν τα χέρια τους σημαίνει πως το παιδί μάλλον έχει πρόβλημα. Ή απλά σημαίνει ότι είσαι ψυχρή.

Επίσης το να τρίβεις μαζί τις παλάμες σου δείχνει ότι περιμένεις ένα καλό αποτέλεσμα, ενώ κρατώντας τις παλάμες σου ανοιχτές και στραμμένες προς τα πάνω, σε κάνει πιο αξιόπιστη, αφού δείχνεις ότι δεν έχεις τίποτα κρυμμένο σε αυτές.