Η ανανέωση του σπιτιού μπορεί να αποδειχθεί ένα αρκετά δαπανηρό project. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να δώσεις νέα πνοή στη διακόσμησή του χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Η είσοδος

DSC 5215

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι σημαντικές. Γι’ αυτό μην παραμελείς το πρώτο σημείο που βλέπουν οι καλεσμένοι σου – κι αυτό που βλέπεις κάθε φορά που επιστρέφεις σπίτι. Διάλεξε ένα στυλάτο και πρακτικό έπιπλο εισόδου και μην ξεχάσεις να προσθέσεις μερικά διακοσμητικά. Πολύ καλή ιδέα είναι επίσης τα ψάθινα καλάθια, που δίνουν ένα boho στυλ και παράλληλα μπορούν να γεμίσουν με πράγματα που θέλεις να έχεις εύκολα προσβάσιμα στην είσοδο αλλά όχι και ορατά.

Extra tip: Φρόντισε να υπάρχει πάνω στο έπιπλο ένας μικρός δίσκος ή κάποιο κουτάκι για να ακουμπάς τα κλειδιά και άλλα χρήσιμα αντικείμενα, αφενός για να ξέρεις πάντα πού βρίσκονται και αφετέρου για να είναι τακτοποιημένη η είσοδος και να μην έχεις παντού πεταμένα πράγματα.

 

Τα μαξιλάρια του καναπέ

a3b24e1fc637425a96f034c8529f4d4f

Αν το να αλλάξεις τον παλιό σου καναπέ είναι ένα έξοδο απλησίαστο για εσένα, δοκίμασε απλώς να επενδύσεις σε μερικά νέα μαξιλάρια. Folklore, γούνινα, πολύχρωμα, με exotic prints... Ό,τι κι αν διαλέξεις, θα δώσει το στίγμα του στον χώρο!

Extra tip: Αν το ύφασμα του καναπέ σου δεν σου αρέσει πια ή έχει φθαρεί, δοκίμασε να κάνεις μια έρευνα αγοράς για αλλαγή ταπετσαρίας – μπορεί να βρεις προσφορές που δεν θα σε βγάλουν εκτός προϋπολογισμού. Εναλλακτικά (και πιο οικονομικά), απλώς ντύσε τον με ένα ριχτάρι.

 

Το τραπεζάκι του καθιστικού

1

Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Το τραπεζάκι του καθιστικού είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο κινείται το ύφος του χώρου στον οποίο περνάς τις περισσότερες ελεύθερες ώρες σου μέσα στο σπίτι. Βρες εδώ χρήσιμα tips και ιδέες για να το διακοσμήσεις! 

Extra tip: Ένας δίσκος είναι το must κομμάτι για ένα στυλάτο coffee table!

 

Το κρεβάτι

linum dag1 0095 750x1000 1

Το layering με μαξιλάρια αλλά και ριχτάρια θα απογειώσει το στυλ του υπνοδωματίου σου. Μάθε την τέχνη του bed styling και δώσε γρήγορα και εύκολα νέα πνοή στο πιο προσωπικό κομμάτι του σπιτιού σου.

Extra tip: Μην υποτιμάς τη σημασία των λευκών ειδών. Διάλεξε σεντόνια καλής ποιότητας για να δημιουργήσεις μια πολυτελή και φιλόξενη αίσθηση στο κρεβάτι σου.