Αν θεωρείς ότι το μπάνιο σου είναι ένας χώρος που δεν χρειάζεται να διακοσμήσεις, μια διαδικτυακή βόλτα στο pinterest θα σε πείσει ότι κάνεις λάθος: Το μπάνιο μπορεί -και θα έπρεπε- να είναι όσο στυλάτο είναι και το υπόλοιπο σπίτι σου.

Μπορεί να μην έχεις το περιθώριο να αλλάξεις τα πλακάκια ή το έπιπλο του μπάνιου σου, μπορείς όμως να προσθέσεις μερικά αντικείμενα που θα το ανανεώσουν. Να μερικά:

 

1. Πλεχτά καλάθια

DSC 2115

Τα πλεχτά καλάθια είναι πρακτικά και super stylish. Μπορείς να επινοήσεις τις δικές σου χρήσεις, ανάλογα με τις ανάγκες σου, αλλά μερικές ιδέες είναι να τα χρησιμοποιήσεις για να έχεις εύκαιρες μερικές καθαρές πετσέτες, για να αποθηκεύσεις ρολά χαρτιού υγείας ή ένα ζευγάρι παντόφλες.

 

2. Μία boho κουρτίνα μπάνιου

boho shower curtain

Ξέφυγε από την κλισέ μονόχρωμη κουρτίνα μπάνιου και μεταμόρφωσε τον χώρο βάζοντας μια πολύχρωμη, σε boho στυλ. Οι πιο pinned είναι αυτές του brand Anthropologie αλλά σε online shops όπως το Amazon και το Etsy μπορείς να βρεις αμέτρητα σχέδια σε τιμές για κάθε budget!

 

3. Vanity tray

vanity tray 1

Χρησιμοποίησε έναν κομψό δίσκο για να ακουμπάς πάνω του την κρέμα ημέρας σου, το άρωμά σου, το σαπούνι, ένα βαζάκι με cotton pads ή μπατονέτες και άλλα χρήσιμα αντικείμενα. Αυτό είναι το κατάλληλο σημείο για να ακουμπήσεις και ένα αρωματικό κερί.

 

4. Ένα στυλάτο πατάκι

bathroom rugs

Πέτα το παλιό, φθαρμένο πατάκι μπάνιου και δώσε λίγα παραπάνω χρήματα για ένα πιο ιδιαίτερο. Δεν θα το μετανιώσεις!

 

5. Φυτά

cad2d0210564b8eefe9e72e0dabf213a

Ένα μικρό γλαστράκι (ή και περισσότερα) θα δώσουν στο μπάνιο σου ζωή - και μια δόση χρώματος. Το μπαμπού, η φτέρη και η ορχιδέα είναι φυτά που ευδοκιμούν σε υγρά μέρη και δεν χρειάζονται απευθείας έκθεση στον ήλιο, οπότε είναι όλα εξίσου καλές επιλογές για τον συγκεκριμένο χώρο. Η εύκολη εναλλακτική είναι φυσικά ένα ψεύτικο αλλά καλαίσθητο γλαστράκι.

 

6. Μία σκάλα

bathroom ladder

Μία ξύλινη σκάλα θα κάνει πιο «ζεστό» τον ψυχρό χώρο του μπάνιου, δίνοντάς του μια rustic νότα. Ανάλογα με το στυλ που θα διαλέξεις, μπορείς να κρεμάσεις πάνω της τις πετσέτες ή να ακουμπήσεις διάφορα αντικείμενα.

 

7. Ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό

DSC 2124

Ναι, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, το μπάνιο σου χρειάζεται ένα στυλάτο διακοσμητικό αντικείμενο. Αν λοιπόν έχεις τον απαιτούμενο χώρο, διάλεξε κάτι που θα δώσει μια δόση πολυτέλειας στο δωμάτιο.