Θα περάσεις τη βραδιά στο σπίτι με το αγόρι σου και θέλεις κάτι να του μαγειρέψεις χωρίς να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα; Φτιάξε αυτή την εύκολη και πεντανόστιμη καρμπονάρα με αβγό!

Υλικά (για δύο άτομα):
-3 φέτες μπέικον
-3 κρόκοι αβγού
-1/3 φλ. τυρί πεκορίνο (και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα)’
-1/2 πακέτο μακαρόνια
-αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
-Βάλε τα ζυμαρικά να βράσουν σε καλά αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Όταν τα σουρώσεις, κράτα το νερό στο οποίο έβρασαν.
-Βάλε τις φέτες μπέικον (ολόκληρες) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήσε τις για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
-Αφαίρεσε το μπέικον από το τηγάνι, κρατώντας το λίπος που έλιωσε. Αν είναι περισσότερο από 3 κουταλιές, χύσε όσο περισσεύει.
-Ψιλόκοψε το μπέικον.
-Σε ένα μπολ, χτύπα τους κρόκους των αβγών με αλάτι και πιπέρι. Σιγά σιγά, ρίξε περίπου ¼ - ⅓ από το ζεστό νερό των ζυμαρικών στα αβγά, ώστε να ανέβει σταδιακά η θερμοκρασία τους, χωρίς να ψηθούν.
-Ρίξε τα al dente μακαρόνια στο τηγάνι με το λίπος από το μπέικον. Άναψε τη φωτιά σε μέτρια προς ψηλή θερμοκρασία και ανακάτευε μέχρι να τα ζυμαρικά να είναι καυτά. Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά.
-Ρίξε το μείγμα των αβγών στα ζεστά spaghetti μαζί με το πεκορίνο και ανακάτεψε μέχρι η σάλτσα να δέσει και να λιώσει το τυρί. Αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών, ώστε να πετύχεις μια καλή υφή και πυκνότητα στη σάλτσα. Πρόσθεσε το μπέικον.
-Σέρβιρε προσθέτοντας έξτρα τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Extra tip: Συνόδευσε το δείπνο με κόκκινο κρασί και αναμμένα κεριά.