Ένα από τα μεγάλα άγχη κάθε μελλόνυμφου ζευγαριού (ακόμα κι εκείνων που επιλέγουν σχετικά «ασφαλείς» ημερομηνίες) είναι να μη βρέχει στον γάμο του.

Τι μπορείς να κάνεις όμως αν όντως βρέξει τη μέρα του δικού σου γάμου; Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να υπάρχει πάντα ένα plan B για τη δεξίωση, σε περίπτωση που αυτή είναι προγραμματισμένο να γίνει σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο. Μια πρόβλεψη για τοποθέτηση κάποιας τέντας ή ένα εναλλακτικό εσωτερικό venue είναι απαραίτητα, ακόμα κι αν ο γάμος γίνεται Αύγουστο. Από εκεί και πέρα, η μόνη λύση είναι... να το απολαύσεις. Σκέψου μόνο ότι είναι μια τέλεια ευκαιρία για υπέροχες γαμήλιες φωτογραφίες!

Extra tip #1: Οι καλύτερες ώρες για να πιάσει ο φωτογραφικός φακός τις σταγόνες της βροχής είναι το σούρουπο και η νύχτα. Οπότε φρόντισε να ζητήσεις από τον φωτογράφο σας και μερικές βραδινές εξωτερικές λήψεις.

gamos vroxi

 

Extra tip #2: Επειδή μια πολύχρωμη ομπρέλα με λαχούρια είναι πιθανό να καταστρέψει τις φωτογραφίες σας, φρόντισε να έχεις προμηθευτεί μία που να ταιριάζει με τη χρωματική παλέτα του γάμου. Μια διάφανη είναι πάντα μια κομψή λύση (ίσως να πρέπει να αγοράσεις και 4-5 ακόμα για ανατρεπτικές φωτογραφίες με τους φίλους και την οικογένειά σας). Άλλα αξεσουάρ για τα οποία θα έχεις προνοήσει, όπως για παράδειγμα ένα ζευγάρι γαλότσες, μπορούν να αποδειχθούν όχι μόνο σωτήρια, αλλά και άκρως φωτογενή!

gamos me broxi

 

Επειδή όμως, όπως είπαμε και πιο πάνω, η βασική οδηγία για έναν βροχερό γάμο είναι απλώς να τον απολαύσεις, βρήκαμε (στο site mydomaine) δηλώσεις γυναικών που όχι μόνο επέζησαν από αυτή την εμπειρία, αλλά και πραγματικά το διασκέδασαν!

«Έβρεξε τη μέρα του γάμου μου και, ειλικρινά, αποδείχθηκε υπέροχη έκπληξη. Είχαμε σχεδιάσει ο γάμος να γίνει σε εξωτερικό χώρο αλλά τελικά έγινε μπροστά σε ένα υπέροχο τζάκι. Ο wedding planner μας και ο υπεύθυνος για τα λουλούδια μετακόμισαν όλη τη διακόσμηση. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ωραίο και τελικά η βροχή σταμάτησε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για να προλάβουμε να βγάλουμε και μερικές φωτογραφίες έξω. Ήταν ο τέλειος γάμος για εμάς και οι καλεσμένοι μας λάτρεψαν το ζεστό feeling του γάμου» - Nicole.

«Όταν λάβαμε από τον φωτογράφο τις φωτογραφίες του γάμου μας, συνειδητοποιήσαμε ότι το φως της βροχερής μέρας είχε δουλέψει υπέροχα. Ήταν τόσο διασκεδαστικό να περπατάμε, κολλημένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, κάτω από μια ομπρέλα! Και επίσης η τελετή έγινε σε εξωτερικό χώρο και όλοι οι καλεσμένοι ήταν κουκουλωμένοι με κουβέρτες και αγκαλιασμένοι!» - Cathryn.

«Ο γάμος μας έγινε στο Τορόντο, σε μια ταράτσα. Είχαμε στήσει μια τέντα και είχαμε βάλει παντού λαμπιόνια και στα τραπέζια γλαστράκια με αρωματικά φυτά. Όταν άρχισε να βρέχει, ήταν μαγικά! Επίσης, δρόσισε λίγο την ατμόσφαιρα, κάτι που ήταν καλοδεχούμενο από τους καλεσμένους μας. Για να μη μιλήσω για τις υπέροχες φωτογραφίες που βγάλαμε λίγο πριν ξεκινήσει να βρέχει, με φόντο τον απίστευτο συννεφιασμένο ουρανό! Βγήκαν καταπληκτικές!» - Cassandra.

«Η βροχή ήταν μια υπενθύμιση για εμάς ότι μαζί μπορούμε να περνάμε καλά όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Επίσης, μας θύμισε ότι, τελικά, στο τέλος της ημέρας, θα ήμασταν ανδρόγυνο – και αυτό ήταν που είχε πραγματικά σημασία» - Kaylee.