Υλικά:
• 4 κρόκοι αβγών
• ¼ κούπας ζάχαρη
• 500 ml κούπα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
• 1 λευκή κουβερτούρα (180 γρ.)
• 1 κούπα φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα και κοπανισμένα
• 1 παστέλι με σουσάμι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
-Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
-Ξανά σε μπεν μαρί, ρίχνουμε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψουν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
-Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πηχτή σαν γιαούρτι.
-Προσθέτουμε στην χτυπημένη κρέμα, τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και το κρύο μείγμα των αβγών, τα φιστίκια και το παστέλι.
-Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με διάφανη μεμβράνη. Προσεκτικά ρίχνουμε το μείγμα.
-Παγώνουμε στην κατάψυξη το semifreddo για 4-5 ώρες και σερβίρουμε πασπαλίζοντάς το με έξτρα φιστίκια και κομμάτια από παστέλι.
Βρες περισσότερες συνταγές στο theeaters.gr