Υλικά:
400 ml γάλα αμυγδάλου
2 κ.σ. (12 gr) άγλυκο κακάο
3 κ.σ. (40 gr) κομματάκια σοκολάτας (χωρίς γάλα)
2 κ.σ. (20 gr) σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. αλεσμένο εσπρέσο ή στιγμιαίο καφέ (μπορείς να το παραλείψεις αν θέλεις, απλώς κάνει τη γεύση της σοκολάτας πιο έντονη)
1/8 κ.γ. ανθό αλατιού
Προαιρετικά: Σαντιγύ, τριμμένη σοκολάτα, marshmallows, κλπ. για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προσθέτουμε όλα τα συστατικά, εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας, σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Θα αφρατέψουν μετά από λίγα λεπτά μόνο αν τα ''χτυπήσουμε'' σε υψηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, ανακατεύουμε συνεχώς, για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά όλο και γίνει ελαφρώς παχύρευστο. Δεν θέλουμε να το παραψήσουμε γιατί θα γίνει πολύ πηχτό.
Το αφαιρούμε από την φωτιά και το ρίχνουμε σε κούπες. Προσθέτουμε marshmallows, κανέλα, κλπ. Απολαμβάνουμε!
Tip: Αυτή η δόση είναι αρκετή για 2 κούπες. Αν θέλουμε απλώς 1 μερίδα, τοποθετούμε το υπόλοιπο στο ψυγείο και όταν είμαστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσουμε, το χτυπάμε καλά και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.gr