Ως βασίλισσα Νεφερτίτη ποζάρει για το τεύχος Νοεμβρίου της αραβικής Vogue η Rihanna, σε μία φωτογράφιση που τις τελευταίες ώρες έχει λάβει πλήθος σχολίων – κυρίως θετικών, καθώς το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο, αλλά και κάποιων αρνητικών.

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on Oct 26, 2017 at 8:53pm PDT

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on Oct 27, 2017 at 7:36am PDT

Οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η 29χρονη pop star (που έχει ένα τατουάζ της θρυλικής βασίλισσας της Αιγύπτου στα πλευρά της) έχει καταγωγή από τα Μπαρμπέιντος και όχι από την Αφρική – έτσι, η σύγκρισή της με τη διάσημη για την ομορφιά της Αιγύπτια βασίλισσα θεωρήθηκε από κάποιους «πολιτιστική εκμετάλλευση» (cultural appropriation).

Παρ’ όλα αυτά, τόσο οι φωτογραφίες των δύο εξωφύλλων όσο και οι λήψεις που κοσμούν τις εσωτερικές σελίδες του τεύχους, που είχε ήδη ανακοινωθεί μέσα στον Οκτώβρη αλλά κυκλοφόρησε σήμερα, παραμένουν συγκλονιστικές. Τη φωτογράφιση έκανε ο Greg Kadel ενώ το styling επιμελήθηκε η Anya Ziourova (τη «βασίλισσα» Rihanna ντύνουν μεταξύ άλλων οι Isabel Marant, Jason Wu, Miu Miu, Burberry και Bottega Veneta).

 

 

A post shared by Vogue Arabia (@voguearabia) on Nov 1, 2017 at 2:14am PDT

 

me as Nefertiti with me as Nefertiti by @damienhirst @VOGUEARABIA #NeferRiRi shot by @gregkadelstudios

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on Oct 31, 2017 at 12:08pm PDT

Η Rihanna ποζάρει δίπλα στη μεταλλική Νεφερτίτη του Damien Hirst – η μούσα του καλλιτέχνη ήταν η ίδια η Rihanna. Η πρωτότυπη προτομή της Νεφερτίτης, που τώρα φιλοξενείται στο Neues Museum του Βερολίνου, θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του αρχαίου κόσμου και ένα από τα έργα Τέχνης της αρχαίας Αιγύπτου με τα περισσότερα αντίγραφα.

 

Δες τις υπόλοιπες φωτογραφίες που δημοσίευσε η Rihanna στον λογαριασμό της στο Instagram:

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on Oct 31, 2017 at 12:05pm PDT

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on Oct 31, 2017 at 12:01pm PDT

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on Oct 31, 2017 at 11:57am PDT

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on Oct 27, 2017 at 7:38am PDT