Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο όταν είσαι πολύ κουρασμένη, πιεσμένη ή και άρρωστη από έναν καλό και χορταστικό ύπνο. Και επιπλέον δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο όταν είσαι όλα τα παραπάνω από το να δυσκολεύεσαι και να μην μπορείς να κοιμηθείς με τίποτα.

Μέσα σε όλα όσα επηρεάζουν τον ύπνο σου, να ξέρεις πως σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, γι’ αυτό παρακάτω σου έχουμε 5 τροφές που μπορείς να καταναλώσεις για να έχεις έναν πιο άνετο και εύκολο ύπνο το βράδυ.

#1. Ρύζι γιασεμί
Εάν το φαγητό που επέλεξες να μαγειρέψεις σήμερα είχε ρύζι, τότε προτίμησε να το κάνεις με το αρωματικό ρύζι jasmine. Αν καταναλώσεις το συγκεκριμένο ρύζι 4 ώρες πριν πέσεις για ύπνο, θα κοιμηθείς πιο εύκολα!

#2. Μπανάνες
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε μαγνήσιο και κάλιο, ουσίες που βοηθούν τους μυς να χαλαρώνουν. Και όσο πιο χαλαρό είναι το σώμα σου, τόσο πιο εύκολα και πιο γρήγορα θα κοιμηθείς.

#3. Δημητριακά
Η κατανάλωση ευκολοχώνευτων υδατανθράκων λίγες ώρες πριν από τον ύπνο θα σε βοηθήσει να αποκοιμηθείς γρηγορότερα. Κάτι ήξερε βλέπεις η μαμά μας όταν ήμασταν μικρές που μας έδινε για βραδινό γάλα με δημητριακά (το ίδιο ισχύει και για το γάλα!).

#4. Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες περιέχουν ορισμένους υδατάνθρακες που συμβάλλουν στον ύπνο, αλλά και κάλιο που μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο εύκολα. Γι’ αυτό αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ, προτίμησε το τελευταίο σου γεύμα να περιέχει γλυκοπατάτα.

#5. Χαλαρωτικά βότανα
Τα βότανα χωρίς καφεΐνη όπως η βαλεριάνα και το χαμομήλι μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς πιο εύκολα και γρήγορα. Φρόντισε λοιπόν να υπάρχει κάτι από αυτά στα ντουλάπια της κουζίνας σου.