Tip: Για να φτιάξεις πουρέ κολοκύθας απλά καθαρίζεις την κολοκύθα, τη βράζεις και έπειτα την πολτοποιείς.
Υλικά:
500 γρ. πουρέ κολοκύθας
4 αβγά
230 γρ. σπορέλαιο
440 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
600 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. κανέλα σκόνη
¼ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
50 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός απο το αλεύρι.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να απορροφηθεί.
Σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ (28 εκ.), την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει, αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 50-60 λεπτά, μέχρι που να βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρό.
Μόλις ψηθεί αφαιρούμε και αφήνουμε το κέικ να ξεκουραστεί μέσα στη φόρμα του για 5 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα.
Προαιρετικά, διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.gr