Υπάρχει κάτι πιο απλό από το βράσιμο ενός αβγού; Ακόμα κι αν η απάντηση είναι «όχι», το τέλειο βραστό αβγό έχει ένα μεγάλο μυστικό και αυτό είναι ο χρόνος βρασμού του.

Οι chefs του site μαγειρικής Blue Apron έφτιαξαν λοιπόν έναν σύντομο αλλά κατατοπιστικό οδηγό για τα τέλεια βραστά αβγά.

 

Τα τέσσερα βήματα για να τα πετύχεις κι εσύ:
1. Τοποθετείς προσεκτικά τα αβγά σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό που βράζει (για να μην σπάσει το αβγό, καλύτερα να είναι ήδη για μισή τουλάχιστον ώρα εκτός ψυγείου).
2. Βράζεις τα αβγά για 6-9 λεπτά, αναλόγως με το πόσο σφιχτά τα θέλεις (συμβουλεύσου τη φωτογραφία).
3. Χύνεις το ζεστό νερό και βάζεις κατευθείαν το κατσαρολάκι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, για να σταματήσει ο βρασμός.
4. Ξεφλουδίζεις προσεκτικά το αβγό!