Υλικά:
• 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 110 γρ. καστανή ζάχαρη
• 170 γρ. κρύα μαργαρίνη, σε κύβους
• 500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
• 60 γρ. και 2 κ.σ. ζάχαρη, χωρισμένα
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 2 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
• 3 μέτρια μήλα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
• 1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
• 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Για την επικάλυψη
• 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 175 γρ. καστανή ζάχαρη
• 40 γρ. βρώμη
• 75 γρ. κρύα μαργαρίνη, σε κύβους
Εκτέλεση:
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη και την μαργαρίνη μέχρι να νωτίσει το αλεύρι και να μοιάζει το μείγμα με τρίμματα. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 33 x 23 cm.
• Ψήνουμε για 15-18 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
• Στο μεταξύ, σε ένα μπολ μεγάλου μεγέθους, χτυπάμε το τυρί κρέμα με 1/2 κούπα ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ανακατευθούν, και απλώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση που ψήσαμε.
• Για το apple crumble, ανακατεύουμε, σε ένα μπολ μικρού μεγέθους τα μήλα με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, την ζάχαρη που έμεινε, και τα απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω στην στρώση της κρέμας τυριού.
• Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, τη βρώμη και τη μαργαρίνη μέχρι να γίνουν τρίμματα. Στο τέλος απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω από την στρώση με τα μήλα.
• Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμη η γέμιση.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.gr